Politikere sætter 30 millioner af til omstridt skolesammenlægning

Et flertal i Guldborgsund Kommune har afsat 30 millioner kroner til en sammenlægning af Østre Skole og Lindeskovskolen i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I weekenden blev et flertal af politikerne i Guldborgsund Kommune enige om husholdningsbudgettet for de næste fire år.

Her står det klart, at den kommende skolesammenlægning mellem Lindeskovskolen og Østre Skole i Nykøbing Falster får 30 millioner kroner at rutte med. 

quote Jeg er glad for, at vi kunne blive enige om noget mere, end det vi først havde budgetteret med. Det betyder, at vi kan gennemføre en større renovering af skolen

Simon S. Hansen, formand, Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalget, Guldborgsund Kommune

Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalget havde egentlig budgetteret med otte til ti millioner kroner, men beløbet er altså blevet tredoblet i det budgetforlig, der er indgået mellem samtlige partier på nær Dansk Folkeparti.

- Jeg er glad for, at vi kunne blive enige om noget mere, end det vi først havde budgetteret med. Det betyder, at vi kan gennemføre en større renovering af skolen, så det er en nyrenoveret skole, eleverne starter på til august, siger Simon S. Hansen (S), formand for Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune.

Skole trænger til renovering

Skolesammenlægningen mellem Østre Skole og Lindeskovskolen i Nykøbing Falster har trukket en del overskrifter i løbet af foråret, da modstanden har været stor hos en del af forældrene til børn på Østre Skole.

Det skyldes blandt andet, at det er den store skole, Østre Skole med cirka 500 elever, der skal flyttes over på en skole, der kun har omkring 200 elever og ligger i udkanten af det udsatte boligområde, Lindholm.

Læs også
Borgmester til forældre efter omstridt skolesammenlægning: - Der er ikke noget at være bange for
Læs også
Borgmester til forældre efter omstridt skolesammenlægning: - Der er ikke noget at være bange for

De 30 millioner kroner til skolesammenlægningen skal blandt andet bruges til at udvide Lindeskovskolen med fire nye klasselokaler samt renovere skolen.

- Skolen trænger til renovering, det kan man jo se med det blotte øje. Det er der mange af vores skoler i kommunen, der gør. Men fordi det her er starten på noget nyt, har vi vurderet, at det var vigtigt, at eleverne kommer godt fra start i flotte lokaler, siger Simon S. Hansen (S).

Men set med skatteborgernes øjne, havde det så ikke bedre kunnet svare sig at lave skolesammenlægningen på Østre Skole? 

- Havde sammenlægningen skulle ske på Østre Skole, havde øvelsen være den samme. Det havde også krævet nogle ekstra klasselokaler for eksempel, siger Simon S. Hansen (S).

Skolebestyrelsesformand er glad for at kende rammerne

På Østre Skole er formanden for skolebestyrelsen, Henrik Steen Jensen, glad for, at han nu kender økonomien for skolesammenlægningen. Han sidder med i det skolesammenlægningsudvalg, der er nedsat og som har repæsentanter fra begge skoler.

- Det er dejligt at få en melding om, hvad den økonomiske ramme er. Det vil alt andet lige gøre det nemmere at vide, hvad det er for et projekt, vi står overfor, siger han.

quote Hvis man gerne vil have en stor og stærk skole, der kan tiltrække tilflyttere, så skal der midler bag.

Henrik Steen Jensen, skolebestyrelsesformand, Østre Skole, Nykøbing F.

Skolebestyrelsen på Østre Skole havde allerhelst set, at politikerne havde prioritret at bygge en helt ny skole, så hele området kunne være startet på en frisk, og der ikke skulle være tale om en skolesammenlægning på enten Østre Skole eller Lindeskovskolen.

- Hvis man besøger Lindeskovskolen, som den er i dag, så er de fleste af bygningerne fra 70’erne. Enkelte dele er blevet renoveret, men ellers fremstår det meste som noget, der trænger til at blive renoveret. Det er funktionelt nok, men hvis man gerne vil have en stor og stærk skole, der kan tiltrække tilflyttere, så skal der midler bag, siger Henrik Steen Jensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Henrik Steen Jensen er formand for skolebestyrelsen på Østre Skole. Han er glad for, at han nu kender økonomien bag sammenlægningen af Østre SKole og Lindeskovskolen.
Henrik Steen Jensen er formand for skolebestyrelsen på Østre Skole. Han er glad for, at han nu kender økonomien bag sammenlægningen af Østre SKole og Lindeskovskolen. Foto: Jan Vinholdt - TV2 ØST

Spørgsmålet er så, om 30 millioner kroner kan gøre det.

- Jeg falder ikke bagover over beløbet lige umiddelbart, men er da glad for, at der nu gives lidt klarhed over, hvad projektet har at rutte med. Nu mangler vi så bare at se nogle ordentlige bud på, hvad det er, pengene konkret skal bruges på, siger han.

Østre Skole
Læs også
Antallet af elever med dansk baggrund falder - det skal skolesammenlægning lave om på
Østre Skole
Læs også
Antallet af elever med dansk baggrund falder - det skal skolesammenlægning lave om på

Skolelederen er valgt

Det er for nylig meldt ud, at det bliver skolelederen på den nuværende Østre Skole, Carsten Berger Pedersen, der skal stå i spidsen for den sammenlagte skole. Den nuværende skoleleder på Lindeskovskolen, Hans Christiansen, bliver viceskoleleder på Stubbekøbing Skole.

- Tingene begynder at komme på plads, og det hjælper os med at se, hvad det egentlig er for noget, vi står overfor, så vi kan blive mere trygge, siger skolebestyrelsesformanden på Østre Skole, Henrik Steen Jensen.

Sammenlægningen af de to skoler bliver en realitet fra august næste år.


Nyhedsoverblik