Politikere nægter at flytte børn fra upopulær skole

27 forældre vil ikke have deres børn til at begynde på Lindeskovskolen i Nykøbing F., som har mange tosprogede elever. Men politikerne afviser forældrenes ønske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forældre til 27 kommende skoleelever ønsker, at deres børn skal gå på Østre Skole i Nykøbing Falster istedet for Lindeskovskolen, som børnene egentlig hører til.

80 procent af eleverne på Lindeskovskolen har anden etnisk baggrund.

Elevfordelingen er dog ikke den direkte grund til, at Randi Havlykke fra Nykøbing Falster ikke vil have sin datter til at begynde på skolen.

quote Jeg har oplevet, at børn ikke trives, at fagligheden ikke kan eksistere optimalt, fordi der skulle løses konflikter.

Randi Havlykke, Forælder, Nykøbing F.

- Problemet er, at der er en stor knude i min mave over, at jeg igen skal sende et barn på Lindeskovskolen. Jeg har oplevet, at børn ikke trives, at fagligheden ikke kan eksistere optimalt, fordi der skulle løses konflikter, og hvor mine børn fik grimme gloser efter sig, blev drillet, cykler blev stjålet og så er det dne glæde ved at få min datter herhen på en skole, hvor hendes søskende går, og hvor jeg ved, fagligheden er i top og mine børn trives og er glade.

Forældre får nej af politikerne

Men et flertal i Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune har afvist at give de 27 forældre dispensation til at få flyttet deres børn over på Østre Skole.

- Vi er som politikere sat i verden for at varetage hele kommunens interesser og skal sørge for, at vi kan drive alle vores 14 folkeskoler i Guldborgsund Kommune, og der er elever til dem alle sammen, siger Simon Hansen (S), som er formand for udvalget.

Mne hvorfor kan forældrene ikke få lov til frit at vælge skole?

- Det er fordi, vi har nogle regler i vores styrelsesvedtægt, der siger, hvornår man kan have frit valg, og så længe man er inde for de kriterier, er der sådan set masser af frit valg - også til andre af vores folkeskoler, hvor der er plads. Men vi har reglerne, fordi vi gerne vil sikre os, at vi har 14 folkeskoler i Guldborgsund Kommune, og det er vi rigtig glade for at have, siger udvalgsformanden til TV ØST.


Nyhedsoverblik