Politikere i Holbæk lader forældre styre selv

Et stort flertal af politikerne i Holbæk Kommune stemte tirsdag for, at forældrebestyrelserne i daginstitutionerne skal have større indflydelse på økonomien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forældrene skal selv styre en række løbende udgifter i daginstitutionerne – og de skal befries for panik-besparelser, der rammer børnenes trivsel.

Sådan lyder – kort fortalt – beslutningen fra byrådet i Holbæk Kommune, der med stemmerne 28-2 tirsdag aften vedtog et forslag fra forældrebestyrelsen for de dagsinstitutioner, der ligger i Holbæk by.

Beslutningen betyder, at forslaget bliver gennemført ikke bare i holbæk By, men i hele kommunen.

Frikommune

Holbæk Kommune er en såkaldt frikommune, hvilket giver mulighed for at tænke i lidt alternative baner, og det er da også det, forældregruppen i Holbæk har gjort

Forældrene er træt af uplanlagte besparelser midt i budgetåret – eksempelvis, når man pludselig smækker kommunekassen i, og der så ikke er råd til eksempelvis at skifte sandet i daginstitutionernes sandkasser som planlagt.

Flyttet til diskussion i byrådet

Forældrenes forslag er derfor, at de får en pose penge til rådighed hvert år, som de selv skal få til at slå til. Er der overskud, går det videre til året efter, ligesom et underskud vil skulle tages af det efterfølgende års budget.

Udvalget for Læring og Trivsel har allerede haft forslaget til behandling, men Venstre bestemte, at det skulle diskuteres med hele byrådet. 


Nyhedsoverblik