Politikere i Haslev vil i dialog med politiet

En tilfældig Haslev-borger på vej på arbejde blev torsdag slået ned af to stærkt påvirkede unge. Sagen får nu politikerne i Faxe Kommune til at vågne op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lars Rasmussen var torsdag morgen på vej på arbejde. På hovedgaden i Haslev blev han overfaldet og gennembanket af to unge.  Der har nu fået politikerne til at vågne op.

- Det er jo grotesk med den her rå og meningsløse vold, og jeg er virkelig nået dertil, hvor jeg bliver rigtig gal over, at det ikke har nogen konsekvenser, siger Lars Rasmussen, It-konsulent, Haslev.

Politikere ud af starthullerne

Politikkerne har godt været bekendte med situationen i Haslev, men ikke at den nu er eskaleret på den her måde.

quote Man skal ikke være utryg ved at færdes på gaderne, så det er vi nød til at få kigget på

Dorte Nybjerg, Viceborgmester

- Man skal ikke være utryg ved at færdes på gaderne, så det er vi nødt til at få kigget på, siger viceborgmester i Faxe Kommune, Dorte Nybjerg fra Venstre.

Viceborgmesteren mener, at det er politiet, der skal sørge for borgernes sikkerhed, og hun mener derfor også, at det er vigtigt, at de løfter deres ansvar og sørger for at være tilstede.

Politisk handleplan

Men viceborgmesteren er også med på, at man fra politisk side, er nødt til at finde en handlingsplan

- Som politikere kan vi gå ind og kigge på det samarbejde, der er omkring SSP. Jeg vil i hvert fald bede om en redegørelse for, hvordan samarbejdet i øjeblikket fungerer og gå ind og kigge på, om vi kan gøre noget anderledes, siger Dorte Nybjerg.

quote Jeg vil i hvert fald bede om en redegørelse for, hvordan SSP-samarbejdet i øjeblikket fungerer og gå ind og kigge på, om vi kan gøre noget anderledes

Dorte Nybjerg, Viceborgmester

Politiet er tilstede

Politiet oplyser i dag, at de allerede har ekstra indsats tilknyttet til Haslev, fordi de godt er klar over, at Haslev har problemer. De fortæller at de dagligt patruljere i området.

- Vi har ikke gjort noget yderligere efter overfaldet i torsdag, fordi vi allerede har en ekstra indsats tilknyttet Haslev. Men vi fortsætter med at patruljere hver dag og selvfølgelig skærpes opmærksomheden, når der har været episoder med grov vold, siger Peter Risager Haslund, vicepolitiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Møde mellem Borgmester og Politidirektør

I morgen afholdes der politikredsmøde mellem politiet og kommunerne, og i den forbindelse vil Faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen (A), vende Haslevs situation med Politidirektøren.


Nyhedsoverblik