Politikere giver Femern-projekt fem mia kr. før ok fra Tyskland

Foto: Arkivfoto

Et flertal i Folketinget har sagt ja til at give Femern-projektet fem milliarder kroner, før Tyskland har sagt ok til projektet.

Et flertal i Folketinget har sagt ja til at bruge 4,6 - 5,2 mia. kr. på Femern-projektet, før man ved, om Tyskland giver grønt lys for projektet.

Det skriver Finans.dk.

Der venter en retssag for Femern-projektet, hvor tyske modstandere af projektet vil forsøge at stoppe det, og det mener Frank Nägele, der er tidligere statssekretær i Slesvig-Holsten, gør projektet usikkert.

- Når sager kommer for forvaltningsretten i Leipzig har jeg ofte været overrasket over, hvad der er sket. Derfor mener jeg, at det er farligt at spekulere i udfaldet af en sådan retssag, siger Frank Nägele til Finans.dk.

Professor i offentlig forvaltning ved RUC, Bent Greve, mener det er unødvendigt mange penge at sætte i et usikkert projekt.

- At investere 5 mia. kr., før man er sikker på, om man kan gå videre med projektet, forekommer som et overraskende stort tal. Selvfølgelig vil der være omkostninger til VVM-undersøgelser, projektering og andet, men det koster altså ikke så mange penge, siger Bent Greve til Finans.dk.

Man forventer, at de tyske myndigheder godkender projektet i slutningen af 2018.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App