Politikere afsætter millioner til ny multihal - plads til 2500 tilskuere

I Guldborgsund er budgettet faldet på plads, hvilket betyder, at en ny multihal til 80 millioner kroner er på vej i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der skal bygges en ny multihal i Nykøbing Falster til glæde for skolebørn og det lokale håndboldhold.

Sådan lyder udmeldingen, efter fem partier i weekenden blev enige om budgettet for de næste fire år i Guldborgsund Kommune.

I alt har kommunen afsat 170 millioner kroner til investeringer.

Internationale kampe i Nykøbing Falster

Budgetforliget er indgået mellem Guldborgsundlisten, Socialdemokratiet, Venstre, SF og Enhedslisten.

De har afsat 80 millioner kroner til multihallen, og den har plads til 2500 tilskuere. Det vækker glæde hos Nykøbing F. Håndboldklub.

NFH pokalmestre
Læs også
Første gang i dansk håndboldhistorie:
NFH vinder vild pokalfinale
NFH pokalmestre
Læs også
Første gang i dansk håndboldhistorie:
NFH vinder vild pokalfinale

quote I fremtiden kan vi spille vores internationale kampe i Nykøbing Falster

Kristian Jakobsen, kommerciel direktør i NFH

- Vi glæder os også over, at der er mulighed for at udnytte vores fulde potentiale i fremtiden lokalt. I fremtiden kan vi spille vores internationale kampe i Nykøbing Falster, siger Kristian Jakobsen, der er kommerciel direktør i NFH.

- Vi er rigtig glade for den aftale. Det, vi glæder os mest over, det er, at hallen er til glæde for alle. At man så laver en multihal, hvor vi også kan være med de ønsker, vi har for fremtiden, det er bare fantastisk.

Skoleelever mangler halplads

For tre år siden byggede man en ny skole ved Nykøbing Hallerne, men den kom uden en ny hal. Så den nye multihal ved Nykøbing Hallerne er først og fremmest for skoleeleverne i byen. De mangler nemlig halplads.

- Både skoler, friskoler og foreninger har rigtig mange aflysninger i Nykøbing Hallerne. Der, hvor de normalt har booket sig ind, er der kommet særlige aktiviteter, så de får aflyst nogle timer. Så det er først og fremmest derfor, vi bygger multihallen, siger borgmester John Brædder.

Læs også
NFH skrev dansk håndboldhistorie: - De fleste af os kneb en lille tåre
Læs også
NFH skrev dansk håndboldhistorie: - De fleste af os kneb en lille tåre

Borgmesteren indrømmer dog, at det også har en vis betydning, at det professionelle kvindehåndhold i Nykøbing Falster Håndbold (NFH) har vokset sig store, inden for de sidste par år.

- Det er også fordi NFH igennem de sidste fem år har haft en bragende succes, som blandt har betydet, at de har spillet internationale kampe, som også kan fylde flere tilskuere til kampene i Nykøbing Falster end der kan være i den nuværende Nykøbing Hal, siger John Brædder.

NFH måtte spille kampe i Næstved

NFH har blandt andet spillet flere internationale kampe uden for Nykøbing Falster. I maj 2017 lykkedes det også NFH at vinde titlen som Danmarksmestre på udebanen – nemlig i Næstved Arena.

quote Når vi har succeser på forskellige områder i Guldborgsund, så er det da trist, at det gang på gang er Næstved, der bliver omtalt

John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune

Det bedste ved vores region - Guldborgsund stort
Læs også
Det bedste ved Guldborgsund: Her er jeres top 10
Det bedste ved vores region - Guldborgsund stort
Læs også
Det bedste ved Guldborgsund: Her er jeres top 10

Og det ærgrer da John Brædder, at NFH ikke kunne spille kampen på hjemmebane.

- Det er da ikke nogen hemmelighed. Når vi har succeser på forskellige områder i Guldborgsund, så er det da trist, at det gang på gang er Næstved, der bliver omtalt, som om det er der succesen foregår, siger han og tilføjer:

- Vi vil gerne have flyttet kampene til Nykøbing, fordi vi synes, det er et godt brand for Guldborgsund Kommune.

- Vi hedder jo NFH, og vi vil gerne spille alle vores kampe i Nykøbing Falster. Det kan vi i fremtiden. Hallen i Næstved har på de store kampe ikke kunne rumme alle de efterspørgsler, vi har fået. Det kan vi nu i fremtiden - især de vigtige kampe.


Nyhedsoverblik