Politiker om farlig vej i Ringsted: Det kræver handling

Der kan allerede nu forbedres flere ting på Gyrstingevej, hvor to blev dræbt sidste år. Helt gennemgribende ændringer har dog lange udsigter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Seks alvorlige ulykker de seneste fem år, og to dødsulykker sidste år har sat sine spor i lokalbefolkningen ved Gyrstingevej nord for Ringsted.

Som TV ØST søndag kunne fortælle, fastslår en ny rapport, at vejen i sin nuværende form er farlig at færdes på. Undersøgelsen er bestilt af kommunen, og formanden for Klima- og Miljøudvalget i Ringsted Kommune er ikke overrasket over resultatet.

quote Vi skal passe på med at gøre noget, som kan vise sig at skade mere end det gavner,

Klaus Hansen (V), formand, Klima- og Miljøudvalget i Ringsted Kommune

- Det er klart, at det kræver handling, når vi har haft to dødsulykker. Rapporten påpeger i hvert fald de mange farlige ting, som de, der færdes på vejen, kender fra deres hverdag, siger Klaus Hansen (V) til TV ØST.

Rapporten kommer med adskillige løsningsforslag, men selvom borgerne i nærheden af den syv kilometer lange vej gerne så, at man anlagde en cykelsti, har det ifølge Klaus Hansen lange udsigter

- Rapporten er ikke entydig. Hvis vi nu vælter vejtræerne, som er et af elementerne i rapporten, kan man frygte, at det vil betyde øget hastighed på strækningen. Det er heller ikke optimalt. Vi skal passe på med at gøre noget, som kan vise sig at skade mere end det gavner, siger formanden for Klima- og Miljøudvalget.

De åbenlyse ting skal ændres med det samme

Gyrstingevej er farlig
Læs også
Farlig vej koster menneskeliv
Gyrstingevej er farlig
Læs også
Farlig vej koster menneskeliv

Èt af forslagene i rapporten fra COWI er at udskifte de reflekser, der sidder på strækningens vejtræer med nogle større. Et andet peger på, at de eksisterende autoværn er uhensigtsmæssige

- Hvis der er noget, vi kan rette med det samme, bør vi selvfølgelig gøre det. Jeg forestiller mig, at vores Vej- og Park-afdeling vil køre strækningen igennem en af de kommende dage og se på, hvad de kan gøre på den korte bane, siger Klaus Hansen (V).

De øvrige forslag, der kræver et dybere tag i kommunekassen, skal drøftes i Trafiksikkerhedsrådet i april.

- Jeg sætter punktet på dagsordenen, for det er vigtigt at gøre noget. Mange af forslagene, for eksempel at strækningen laves om til en 2-minus-1-vej, kræver så store investeringer, at det skal igennem budgetforhandlingerne senere på året, så det er altså ikke noget, vi kan gøre her og nu, siger Klaus Hansen (V).

quote Jeg forestiller mig, at vores Vej- og Park-afdeling vil køre strækningen igennem en af de kommende dage

Klaus Hansen (V), formand, Klima- og Miljøudvalget i Ringsted Kommune

Skoleveje bliver prioriteret højere

Borgerne har længe klaget over farten og de generelle forhold på Gyslingevej, men det er først nu, at kommunen går ind i sagen.

- I forlængelse af de tragiske ulykker sidste år bestilte vi rapporten fra COWI, som vi altså nu har fået. Det har længe været planen, at der skulle etableres en cykelsti på strækningen, men vi har i første omgang prioriteret vores skoleveje højest, siger Klaus Hansen (V). 


Nyhedsoverblik