Politiker beskyldes for løftebrud: - Jeg gider ikke deltage i hans mediestunt

1. viceborgmesteren afviser beskyldninger om løftebrud i en strid om vindmøller i Guldborgsund Kommune som et mediestunt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag vedtog et flertal i byrådet at give grønt lys for en lokalplan, som på sigt kan føre til opførelse af vindmøller ved Vennerslund på Nordfalster. Det sker trods borgerprotester og - ifølge både borgere og medlem af kommunalbestyrelsen i Guldborgsund Kommune - på trods af valgløfter fra Socialdemokraterne og Guldborgsundlisten om at stoppe med at opstille vindmøller på land. 

- Der er ingen tvivl om, at der fra Bo Abildgaard, som repræsenterer Socialdemokratiet, er tale om 100 procent løftebrud fra ham. Det kan ikke kaldes andet, lød det fra René Christensen (DF) før torsdagens byrådsmøde. 

Årsagen er, at både borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) og Bo Abildgaard (S), der nu er 1. viceborgmester, i en valgudsendelse på TV ØST sagde nej til flere kæmpevindmøller på land. De skal ud på vandet, lød det blandt andet.

Se klippet fra valgudsendelsen, hvor politikerne forholder sig til spørgsmålet om vindmøller på land. 

Områderne var udpeget

Men både John Brædder og Bo Abildgaard holder nu fast i, at de talte om fremtidige vindmølleprojekter, og ikke projekter, der allerede var udpeget. Det understreger Bo Abildgaard fredag over for TV ØST.

- Som også John Brædder har sagt, så var de to områder (Vennerslund og Borremosen, red.) jo udpeget i forvejen, så de har hele tiden været i spil, siger Bo Abildgaard og understreger, at der jo foreløbig kun er stemt ja til lokalplanen, som nu skal i høring. 

180816_intw_rene_nyk_f_fra_cng2.jpg
Læs også
DF beskylder borgmester og støtteparti for løftebrud i vindmøllesag
180816_intw_rene_nyk_f_fra_cng2.jpg
Læs også
DF beskylder borgmester og støtteparti for løftebrud i vindmøllesag

- Nu bliver der mulighed for at høre borgerne, der bor ude ved Vennerslund. Det er vigtigt, hvad de synes, og ikke hvad borgerne i Sakskøbing mener. Det er jo ligegyldigt. 

Socialdemokraten giver i øvrigt ikke meget for sin byrådskollegas beskyldninger:

- Hvad René Christensen i øvrigt mener, det er mig så uendeligt ligegyldigt. Jeg gider ikke deltage i hans mediestunt, siger Bo Abildgaard. 

 

 


Nyhedsoverblik