Politiet til festivalgæster i Vig: Her er fem gode råd

I dag begynder Vig Festival og derfor giver Midt- og Vestsjællands Politi her fem gode festivaltips.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag begynder Vig Festival. 

Og det får Midt- og Vestsjællands Politi til at sende en lille reminder ud til alle dem, der skal til festival.

Selv om det ikke plejer at være en festival, hvor der sker en masse ballade, gør politiet alligevel opmærksom på, at de har særligt fokus på spiritus- og narkotikabilister i denne uge. 

- Og det vil være meget klogt at regne med, at det også gælder området omkring Vig, lyder det fra politiet i en skriftlig meddelelse.

Udover et lille varsel, så kommer de også med fem råd til Vig Festival: 

Politiets festivaltips:

  1. Undgå at efterlade penge og værdigenstande i teltet. Tyvene er især ude efter tablets, mobiltelefoner og kameraer. Lad det dyre udstyr blive hjemme, hav det på dig, eller lås det inde.
  2. Pas på hinandens ting, og hold øje med naboens telt. Hvis du ser noget mistænkeligt, nogen der ikke hører til, eller nogen der lusker rundt, så underret festivalvagterne eller politiet på 114.
  3. Lad være med at stille drinks, hvor andre kan putte noget i dem. Hold dig fra euforiserende stoffer, og drik alkohol med fornuft. Hvis du selv eller en ven eller veninde alligevel har fået for meget at drikke, så sørg for, at du, han eller hun ikke er alene.
  4. Hvis du er ung, så lav en aftale med din familie inden, du tager på festival om, at du ringer eller sender en SMS hjem med jævne mellemrum, så de ved, at du har det godt.
  5. Skulle der ske noget alvorligt, der involverer mange mennesker, så lad være med at ringe, da telefonnettet kan gå ned. Send i stedet en SMS eller skriv på Facebook eller Twitter: ”Jeg er ok”, så dine pårørende ikke bliver bekymrede.

Hvis uheldet skulle være ude

Trods der ikke plejer at være særlig mange uroligheder på Vig Festival, oplyser politiet, at hvis du bliver udsat for tyveri eller anden form for mindre kriminalitet, skal du anmelde det via www. politi.dk/midtvestsjaelland eller personligt til politiet.

Skulle du komme ud for noget mere alvorligt - vold eller anden personfarlig kriminalitet, eller ser du noget, som du synes ser mistænkeligt ud, så tilkald politiet ved at ringe 1-1-2.

Hvis det er noget, der ikke haster så ring 1-1-4, eller tag kontakt til en af festivalvagterne som ved, hvordan de hurtigt får fat i politiet.


Nyhedsoverblik