Politiet til elever efter trussel om skoleskyderi: - Tænk jer godt om

Politiet besøgte torsdag Slagelse Gymnasium dagen efter, en 17-årig pige blev anholdt for trussel om skoleskyderi. Tal med hinanden, lød budskabet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vær voksne nok til at tale om tingene med hinanden.

Ordene kommer fra politiassistent Ebbe B. Henriksen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi torsdag i hans oplæg til eleverne i den fulde gymnastiksal på Slagelse Gymnasium.

Dagen forinden blev en 17-årig elev fra skolen anholdt og sigtet for trussel om skoleskyderi på skolen.

En trussel som hun ved en enkelt lille fingerbevægelse delte på det sociale medie Instagram, men som nu betyder, at hun ikke længere er velkommen på gymnasiet og samtidig har en sigtelse for trusler hængende over hovedet.

Skoleskyderi Slagelse Gymnasium
Læs også
Pige anholdt for trusler om skoleskyderi: - Det var en frygtelig oplevelse
Skoleskyderi Slagelse Gymnasium
Læs også
Pige anholdt for trusler om skoleskyderi: - Det var en frygtelig oplevelse

Cyberspace husker forevigt

Politiassistenten er på gymnasiet torsdag for at fortælle de øvrige elever på skolen om vigtigheden af at tænke sig godt om, før man deler noget på de sociale medier.

- Man tror måske, man har fjernet noget fra sin telefon eller fra nettet, hvis man sletter noget, men virkeligheden er, at det er derude i cyberspace. Det vil altid være der, siger han til eleverne og fortsætter:

quote Man tror måske, man har fjernet noget fra sin telefon eller fra nettet, hvis man sletter noget, men virkeligheden er, at det er derude i cyberspace. Det vil altid være der

Ebbe B. Henriksen, politiassistent, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

- Jeg har været med til at genskabe mobiltelefoner, der var helt tomme, men hvor vi har fundet tusindvis af beskeder. Så alt findes et sted, selvom man sletter det, siger han ud til mængden.

Den konkrete episode onsdag kommer han ikke nærmere ind på i sit oplæg. Men han forklarer dog, hvorfor politiet så sig nødsagede til at anholde pigen ude foran gymnasiet onsdag morgen.

- Vi er nødt til at reagere på det her. Vi kan ikke vide, om der rent faktisk er våben med og vil blive gjort alvor af det, siger han.

Instagram skoleskyderi
Læs også
Øjenvidner efter anholdelse på gymnasium: - Det kommer meget tæt på
Instagram skoleskyderi
Læs også
Øjenvidner efter anholdelse på gymnasium: - Det kommer meget tæt på

Det man deler har konsekvenser

Rektor på Slagelse Gymnasium, Lotte Büchert, mener politiets oplæg er vigtig for eleverne.

- Vi gør det dels for at politiet kan fortælle, hvorfor de gjorde, som de gjorde i går, og dels for at fortælle om, at det har konsekvenser, det man deler på de sociale medier, siger Lotte Büchert.

Ifølge TV ØST’s oplysninger, fik den 17-årige pige tirsdag et udbrud i en time, hvor hun var meget frustreret og vred, efter hun følte sig mobbet under sin fremlæggelse.

quote Budskabet er at man får de unge mennesker og de ældre til at tænke sig om hvad det er man skriver på nettet, hvad man poster og hvad man kalder hinanden

Ebbe B. Henriksen, politiassistent, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Om aftenen skrev hun beskeden ”Jeg er den næste skoleskyder” og delte på Instagram. Det var den besked, som gymnasiet og politiet reagerede på onsdag morgen.

Budskabet torsdag overfor eleverne lyder derfor også, at tage en konflikt i egen person fremfor på de sociale medier, for på den måde at forhindre trusler online.

- Tal med hinanden og vær voksne nok til at give hinanden en undskyldning, lyder meldingen fra politiassistenten til eleverne.

Kan overtræde straffeloven

Men oplægget handler også om, hvordan man meget hurtigt kan overtræde lovgivningen, når man agerer på de sociale medier, forklarer han.

- Budskabet er at man får de unge mennesker og de ældre til at tænke sig om hvad det er man skriver på nettet, hvad man poster og hvad man kalder hinanden. For det kan hurtigt udarte sig til at blive en overtrædelse af straffelovens bestemmelser, siger Ebbe B. Henriksen.

Eleverne, som TV ØST mødte efter oplægget, var ikke videre mærket af episoden onsdag, hvor den 17årige blev anholdt.

- Hverdagen går videre i dag. Jeg tænkte ikke på det, da jeg mødte i skole i morges, siger Frederik Nordmann, der går i 1.g.

Men der var dog flere, der synes, det var godt at samles til oplægget.

- Det var en god måde at holde det her oplæg. Det var meget godt at få det vendt og tale om det, siger Jacob Poulsen fra 1.g.

- Der har været meget oppe i medierne, så vi vidste godt det med, hvordan man ikke skal gøre på de sociale medier. Men det var godt for dem, der måske ikke vidste det, siger Rasmus Albæk, der går i 1.g.

Den 17-årige pige blev anholdt og sigtet for truslen. Hun blev dog løsladt senere samme dag. Hun er bortvist fra gymnasiet og får ikke lov at fortsætte.

- Vi har nultolerance overfor vold og trusler, så derfor er der ikke længere plads til hende her. Det er rigtig tragisk, men jeg håber, at hun får den hjælp, hun har brug for, siger Lotte Büchert.


Nyhedsoverblik