Politiet takker borgerne: Falskmønter fanget

Mandag kunne politiet anholde en mand, der har været eftersøgt for at betale med en falsk 500-kroneseddel i Dagli’Brugsen i Mogenstrup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På bagrund af flere henvendelser fra folk i lokalområdet, er det nu lykkes politiet at anholde en 24-årig mand for at betale med en falsk 500-kroneseddel i Dagli’Brugsen i Mogenstrup den 12. juni.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Den anholdte blev løsladt igen sidst på dagen. Han erkendte at have brugt sedlen, men han nægtede at have været i besiddelse af flere. Ved ransagningen af hans hjem i Tappernøje blev der ikke fundet flere falske sedler, skriver politiet.

Nu skal tekniske undersøgelser af blandt andet mandens mobiltelefon vise, om den 24-årige kan linkes til de to fængslede i sagen om falskmøntneri ved at kopiere og betale med falske 500-kronesedler.

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at de gerne takke de borgere, der har reageret på efterlysningen i de lokale medier og hjulpet til en hurtig identifikation af en mistænkt.

- Det er en fornøjelse at opleve den store samarbejdsvilje fra borgerne, når det handler om at forhindre kriminalitet eller opklare allerede begået kriminalitet. Uden hjælp fra borgerne er det tvivlsomt, om vi havde fundet frem til manden. Det er yderst værdifuldt for os at kunne trække på velvillige borgeres lyst til at hjælpe, siger Carsten Høj Hansen, som er afdelingsleder ved Øko Task Force.


Nyhedsoverblik