Politiet roser lurende naboer for at skræmme indbrudstyve væk

Midt- og Vestsjællands Politi roser borgerne for at holde godt øje med mistænkelig adfærd i boligområder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når potteplanterne er det eneste levende i villaerne, og bilen i carporten for længst er kørt mod fjerne himmelstrøg, er der som godt gang i indbruddene i private hjem. Nu melder Midt- og Vestsjællands Politi dog ud med glædeligt nyt:

Politikredsen har den seneste tid modtaget få anmeldelser om indbrud i private boliger - og mange henvendelser om mistænkelig adfærd.

- Det er vi jo meget glade for, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Naboer med gode øjne

Der er ikke lavet en optælling af de seneste ugers indbrudsanmeldelser, men fornemmelsen hos politiet er ikke til at tage fejl af. Og det er naboer, huspassere og andre tilstedeværende i nabolaget, der får ros for at holde tyvene væk.

- Hvis alle står og stirrer over hækken, så ville jeg også føle mig overbegloet, hvis det var mig, der havde kriminelle hensigter, siger Martin Bjerregaard.

Martin Bjerregaard peger på flere af nabohjælpskampagner, som årsag til, at flere holder øje, og færre derfor anmelder indbrud. 

Læs også
Gode råd til husejere: Sådan kan du sikre dit hus mod indbrud
Læs også
Gode råd til husejere: Sådan kan du sikre dit hus mod indbrud

- Det er blandt andet Det Kriminalpræventive Råd og også vores egen Tryghedsbussen, der taler med borgerne om det her. Vi mener jo, at 'jo flere øjne, jo sværere er det at være indbrudstyv', siger Martin Bjerregaard.

Borgernes observationer kan også være den afgørende brik i politiets efterforskning:

- Vi skal nok tage fat i kraven på den kriminelle, men vi kan også godt bruge vidneforklaringer, lyder det fra Martin Bjerregaard, som understreger, at borgere, der er lidt i tvivl om, hvad det er, de har set, skal overlade vurderingen til politiet:

- Vi skal nok sortere skidtet frem og bruge kanelet.


Nyhedsoverblik