Politiet om hjælp fra frivillige: Det er vigtigt at indsatsen koordineres

Organisationen Missing People trænede lørdag for første gang søgeteknikker og søgemønstre. Og de frivillige kan være en stor hjælp for politiet, siger politiinspektør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- De frivillige kan være en stor hjælp for politiet, når områder skal afsøges for savnede eller spor i en sag. Men det er meget vigtigt, at de koordinerer deres arbejde med politiet, og i øvrigt er opmærksomme på, hvordan de undgår at ødelægge spor.

Sådan siger politiinspektør og linjechef Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST på dagen, hvor organisationen Missing People for første gang gennemførte en træning for deres frivillige.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med organisationen på nogle sager. Og vi kan generelt sige, at når vi har et koordineret samarbejde med de frivillige, så har det som regel fungeret godt, siger han til TV ØST.

Missing People
Læs også
Frivillige trænede eftersøgning i skov på Falster
Missing People
Læs også
Frivillige trænede eftersøgning i skov på Falster

Kan gøre arbejdet svært for politiet

Han understreger dog, at det er vigtigt, at de frivillige er meget bevidste om, hvad de kan og må, og ikke begynder at blande sig i politiets arbejde.

- De skal huske, at de er frivillige, og at de kan hjælpe med at afsøge det åbne rum. De skal ikke begynde at indlede deres egne efterforskninger eller fedte rundt med beviserne. Nogle gange har vi oplevet, at nogen i et forsøg på at ville gøre en forskel eksempelvis har gået omkring på findesteder og har gjort vores arbejde mere besværligt, siger Kim Kliver.

- Det afgørende er, at vi koordinerer vores arbejde, og det er Missing People meget opmærksomme på, siger han.

De frivillige eftersøgnings-organisationer kom især frem i lyset for to år siden, og i vores landsdel forbindes de især med eftersøgningerne efter den savnede Emilie Meng, der senere blev fundet dræbt. I denne forbindelse er en række frivillige blevet udsat for kritik, fordi de gik for langt i deres eftersøgninger. En kritik der dog ikke gjaldt Missing People.


Nyhedsoverblik