Politiet om dramatisk skudepisode: - Der er ikke skudt efter tilfældige

Flere beboere er utrygge, efter en 19-årig mand blev skudt ned på åben gade i Holbæk. Men ifølge politiet har almindelige borgere ikke været i fare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Beboerne i et boligområde i Holbæk er utrygge, efter en 19-årig mand tirsdag aften blev ramt af skud.

Offeret var en 19-årig mand, der blev ramt i skulderen, som vurderes til at være udenfor livsfare.

Flere beboere har over for TV ØST givet udtryk for, at de føler sig utrygge, efter den dramatiske hændelse tirsdag aften. Her var politiet massivt til stede i Ladegårdsparken, hvor den 19-årig blev skudt ned på åben gade.

quote Jeg er nødt til at understreger, at der er intet, der tyder på, at man har skudt på tilfældige. Det syntes at være begrænset til de mennesker, der er i konflikt

Michael Flemming Rasmussen, Politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er klart, at når der bliver skudt i det offentlige rum, er det fuldstændig uacceptabelt. Det skal borgerne ikke finde sig i, og det finder vi os ikke i, siger Michael Flemming Rasmussen, der er Politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Selvom der blev affyret op til 6 skud på åben gade, mener politiet stadig ikke, at almindelige lovlydige borgere I Holbæk har grund til at følge sig utrygge.

- Jeg er nødt til at understrege, at der er intet, der tyder på, at man har skudt på tilfældige. Det syntes at være begrænset til de mennesker, der er i konflikt.

Ladegårdsparken
Læs også
Utrygge beboere efter skyderi i Holbæk: - Det er uhyggeligt
Ladegårdsparken
Læs også
Utrygge beboere efter skyderi i Holbæk: - Det er uhyggeligt

Politiet overvejer at udvide visitiationszone 

Midt- og Vestsjællands Politi mener, at skudepisoden er en del af den aktuelle konflikt, der er i byen, imellem Bandidos og en gruppe unge i Holbæk.

Hvem er det, der er i konflikt med Bandidos?

- Det kan jeg ikke sige noget præcist om. Vi arbejder med forskellige motiver og forskellige scenarier og konfliktområder deroppe, så det kan man ikke sige noget præcist om, siger Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen.

- Der er to grupperinger, der i øjeblikket stå over for hinanden, men den ene er vanskelig at definere.

Skyderiet i aftes skete udenfor de områder, som politiet har udpeget som visitationszoner. Altså zoner hvor politiet uden varsel kan visitere folk.

Overvejer I også at indføre en visitationszone omkring Ladegårds Parken?

Jeg kan sige, at den visitationszone, vi kører i øjeblikket, den bliver hele tiden vurderet i forhold til, om den har en passende størrelse i forhold til de konfliktscenarier, vi har set. Så det er under overvejelse, siger Michael Flemming Rasmussen.

Politiet har efterlyst to mænd

Politiet har efterlyst to mørkklædte - etnisk danske mænd - på mellem 30 og 40 år i forbindelse med skyderiet.

quote Vi er selvfølgelig stærkt interesseret i at høre fra folk, som måtte have set to mørkklædte mandspersoner, som på en eller anden måde har gebærdet sig rundt i området

Michael Flemming Rasmussen, Politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi er selvfølgelig stærkt interesseret i at høre fra folk, som måtte have set to mørkklædte mandspersoner, som på en eller anden måde har gebærdet sig rundt i området før eller efter den her hændelse og måske i tilknytning til en mørk Ford Mondeo eller en lignende bil, siger Michael Flemming Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det syntes at ligge ret fast, at de har kørt fra stedet i en mørkeblå Mondeo, og den mener vi at have fundet. Så det vi er interesseret i at høre, det er, om folk har observeret den i området før skyderiet.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik