Flere uheld skaber tæt trafik på Vestmotorvejen

En bil havareret bil skabte lørdag massiv kø på Vestmotorvejen. Senere på dagen ramte flere andre uheld strækningen. Foto: René Lind

Foto: René Lind

1 af 2

Vestmotorvejen har lørdag været ramt af flere trafikuheld, hvilket skaber tæt trafik på strækningen.

Vestmotorvejen har lørdag været ramt af flere trafikuheld.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det gav voldsom kødannelse, og politiet havde selv svært ved at komme frem til ulykkesstederne. Ingen personer kom dog ifølge politiet alvorligt til skade ved trafikuheldene.

Men efterhånden som beredskabet har fået ryddet op på uheldsstederne, triller trafikken igen, og politiet kort før klokken 16.00 blot om tæt trafik på strækningen.

Kilometerlang kø

Det første uheld skete cirka klokken 12.30 ved Vemmelev i vestgående retning, hvilket resulterede i massiv kødannelse hele vejen tilbage til Slagelse. Her kom ingen personer til skade.

Ifølge politiet kunne føreren af bilen selv ringe efter vejhjælp, og derfor vurderede politiet, at de ikke behøvede at assistere ved oprydningsarbejdet og lede trafikken udenom.

Selvom politiet efter det første uheld opfordrede folk til at køre efter forholdene, skete der alligevel tre trafikuheld på strækningen.

Derfor opfordrede politiet tidligere bilister på strækningen til at finde en alternativ rute eller køre ind til siden for at drikke en tår kaffe, for de endte bare med at sidde i kø.

Tryk på Vestmotorvejen

Lørdag er af Vejdirektoratet blevet udnævnt til at være den helt store rejsedag, hvor der netop vil være pres på Vestmotorvejen i vestgående retning.

- Der er mere knald på end normalt, siger Jakob Riis-Petersen, vagthavende ved Vejdirektoratet.

Bilisterne skal især krydse Storebæltsbroen, hvor man forventer mellem 4.000 og 4.500 biler i timen i perioden mellem klokken 10.00 og 15.00. Derfor forudser man, at cirka 45.000 biler vil have krydset broen mellem Sjælland og Fyn, når dagen er omme. På en normal dag er der cirka 3.000 biler i timen.

Artiklen fortsætter under billedet.

En bil havareret bil skaber massiv kø på Vestmotorvejen. Foto: René Lind

Vejene til og fra de store sommerhusområder ventes lørdag også at blive fyldt med biler.

- Men hvis vi kan undgå de større hændelser ude på vejene, så skulle det gerne forløbe relativt gnidningsfrit, selvom man godt kan ende med at ramme ind i en kø. Derfor anbefaler vi, at man undersøger sin rute hjemmefra, inden man sætter sig ud i bilen, siger Jakob Riis-Petersen.

På grund af den store mængede bilister betegner Vejdirektoratet lørdagen som en rød dag, men søndag ventes at blive en dag med færre trafikanter og dermed en gul dag.

- Søndag forventer vi tæt trafik mellem 11.00 og 16.00, men ikke lige så slemt som lørdag, hvor der bliver rigtig travlt mellem 11.00 og 15.00. Derfor vil jeg anbefale folk med at køre afsted til søndag, siger Jakob Riis-Petersen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App