Politiet lukker rockerborge på Sjælland og Lolland-Falster

Politiet lukker 11 rockerborge på Sjælland og Lolland-Falster på grund af den verserende konflikt mellem rockergrupperne Satudarah og Bandidos.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet har tirsdag eftermiddag lukket 11 rockerborge på Sjælland og Lolland-Falster. 

Det oplyser Københavns Politi.

Det drejer sig blandt andet om Satudarah MCs klubhus på Vestergade i Maribo samt Bandidos MCs klubhus på Ringstedgade i Næstved og Østerstræde i Holbæk.

Det sker efter den seneste tids bandekonflikt på Sjælland og Lolland-Falster.

- Konflikten vurderes ikke at være geografisk afgrænset, idet der i flere politikredse på Sjælland har været konkrete hændelser forøvet både i det offentlige rum, mod deres klubhuse og mod andre adresser, hvor medlemmer af grupperne bor, oplyser politiet.

Eskaleret siden boksestævne

Den 6. oktober lukkede Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Satudarahs klubhus i Maribo efter flere skyderier på åben gade. Lukningen blev kort tid efter fulgt op af et forbud fra Lolland Kommune mod at bruge klubhuset som forsamlingssted generelt i tre måneder.

Politiet oplyser, at konflikten særligt er eskaleret efter et større slagsmål mellem Satudarah og Bandidos ved et boksestævne i Herlev den 27. oktober. Det har siden ført til flere alvorlige angreb og voldelige hændelser mellem de to grupper.

På grund af den igangværende konflikt mellem Bandidos og Satudarah lukker politiet nu også klubhuset i Næstved.

- Vi vurderer, at der er en betydelig risiko for at også klubhuset i Ringstedgade kan blive udsat for angreb, og da klubhuset er placeret i et tæt bebygget område, kan vi af sikkerhedsmæssige årsager ikke acceptere en lokalitet, der kan tiltrække yderligere skyderier, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Politiet vurderer, at der er stor risiko for flere voldelige episoder i forbindelse med bandekonflikten, og at "rockergrupperingernes klubhuse vil kunne udgøre et mål for yderligere angreb".

Flere af klubhusene ligger i helt almindelige boligkvarterer.

Ifølge politiet gælder lukningen af klubhusene foreløbigt i 14 dage.

Forlænger visitationszoner

For at forebygge farlige situationer oprettede politiet visitationszoner i Maribo og Sakskøbing den 6. oktober og i Nykøbing Falster den 25. oktober. 

Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi oplyser, at vistiationszonerne i alle tre byer nu bliver forlænget frem til fredag den 17. november. 

To forskellige konflikter i politikredsen

Bandekonflikten på Lolland og Falster har den seneste tid været præget af meget uro med balndt andet skudepisoder, forsætlige påkørsler, slagsmål, knivstikkeri, som har skabt stor utryghed blandt borgerne. 

Politiinspektør Kim Kliver vurderer, at konflikterne i bandemiljøet er eskaleret i den seneste tid og fortæller, at det er hans opfattelse, at der er to konflikter i politikredsen. Satudarah og Bandidos på den ene side og Satudarah og Mongols på den anden.

Politiet har lukket følgende klubhuse:

Satudarahs klubhuse i følgende byer:
 
  • Maribo
  • Ganløse

Bandidos' klubhuse i følgende byer:
 
  • Næstved
  • Holbæk
  • Køge
  • Hvidovre
  • Rødovre
  • Brøndby
  • Helsingør
  • Hillerød
  • Frederiksværk

Kilde: Københavns Politi

Nyhedsoverblik