Politiet løslader tre iranere sigtet for at bifalde terror

Anklagemyndigheden har ikke fundet grundlag for at fremstille de tre iranere i grundlovsforhør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De tre medlemmer fra den eksil-iranske gruppe ASMLA, der onsdag morgen blev anholdt og sigtet for at bifalde terror, blev løsladt igen sent på aftenen.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

De anholdte blev i løbet af onsdagen afhørt med assistance fra en tolk, men anklagemyndigheden har på den baggrund ikke fundet grundlag for at fremstille de sigtede i grundlovsforhør.

Læs også
Eksil-iranere i Ringsted sigtes for at støtte terror
Læs også
Eksil-iranere i Ringsted sigtes for at støtte terror

Derfor er de nu blevet løsladt igen, men politiet oplyser samtidig, at de vil fortsætte med at efterforske sagen i samarbejde med PET.

OM ASMLA

  • Forkortelsen ASMLA står for Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvas.
  • Organisationen kæmper for, at en selvstændig arabisk stat i det sydvestlige Iran rundt om byen Ahwaz løsrives og bliver sin egen stat.
  • Organisationen betragtes af Iran som en terrororganisation.
  • Den dansk-iranske talsmand for ASMLA bor i Ringsted.

    Kilde: Kristeligt Dagblad

De tre medlemmer af den eksil-iranske organisation ASMLA har ifølge politiet gjort sig skyldige i overtrædelser af den danske straffelov ved blandt andet at have hyldet gerningsmændene bag et angreb den 22. september i Iran, der var målrettet en militærparade i byen Ahvaz.

Netop byen Ahvaz er omdrejningspunkt for gruppen ASMLA. Talsmanden for ASLMA, der kalder sig Yacoub Hor al-Tostari, har tidligere sagt til TV ØST, at ASMLA er en organisation, der kæmper for, at et Ahwaz-mindretal i Iran får retten til selvbestemmelse.

Sådan så det ud, da politiet ransagede adresser i Ringsted efter anholdelserne.

Ikke noget at frygte

Efter anholdensen af de tre ASMLA-medlemmer onsdag ransagede politiet flere adresser i Ringsted, hvor de bor. Derfor var politiet talstærkt tilstede i byen, men de forsikrede samtidig borgerne om, at der ikke var noget at frygte.

Flere borgere gav ellers udtryk for over for TV ØST, at de i stigende grad føler sig utrygge.

Mesut Gungordu
Læs også
Nabo til ASMLA-gruppe i Ringsted: - Det var et roligt område før i tiden
Mesut Gungordu
Læs også
Nabo til ASMLA-gruppe i Ringsted: - Det var et roligt område før i tiden

- Det er jo politiets og PET’s opgave at berolige dem, og det gør de blandt andet ved deres tilstedeværelse. Jeg har det selv sådan, at jeg naturligvis er tryg ved, at politiet og PET løser deres opgave, sagde borgmester Henrik Hvidesten (V) i den forbindelse til TV ØST.

Forsat under beskyttelse

Gruppen af eksil-iranere spillede hovedrollen, da Danmark blev lukket ned den 28. september. Politiet og PET mente, at en iranske stat havde planlagt et attentat mod medlemmerne, og det forsøgte de at forhindre blandt andet ved at blokere for al trafik mellem Sjælland, Fyn og Jylland.

ASMLA ransagninger
Læs også
Tre iranere sigtet for at hylde terror - borgmester er i løbende dialog med politiet og PET
ASMLA ransagninger
Læs også
Tre iranere sigtet for at hylde terror - borgmester er i løbende dialog med politiet og PET

Midt- og Vestsjællands Politi og PET vurderer fortsat, at der er en trussel rettet mod de tre personer. En trussel, som kommer fra den iranske stat.

Derfor er de stadig omfattet af en betydelig personbeskyttelse, som opretholdes trods sigtelserne. Borgere i Ringsted og de omkringliggende byer vil derfor stadig kunne se personbeskyttelsen være opretholdt.

Se indslaget: Tre medlemmer af den eksil-iranske gruppe ASMLA blev onsdag anholdt - sigtet for at hylde et terrorangreb i Iran. I løbet af dagen blev flere adresser ransaget i Ringsted.

Nyhedsoverblik