Politiet holder åbent hus - efterlyser ejere til flere hundrede tyvekoster

Politiet holdt tirsdag åbent hus for besigtigelse af tyvekoster. De håber, at de ting, der har stor affektionsværdi, kan komme i de rette hænder igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Brandstationen i Roskilde lagde tirsdag lokaler til et lidt utraditionelt åbent hus-arrangement.

Her havde borgere nemlig mulighed for at kigge forbi for at se, om de kunne genkende nogle af deres private ting, som var blevet stjålet.

Det var Midt- og Vestsjællands Politi, der stod for arrangementet, og politiet opfordrede alle borgere på Sjælland, der har haft indbrud de seneste fire år, til at komme og kigge. Og rigtig mange borgere tog imod politiets tilbud og kiggede forbi. 

Tyvekoster
Læs også
Politiet efterlyser ejere af flere hundrede tyvekoster fra hele Sjælland
Tyvekoster
Læs også
Politiet efterlyser ejere af flere hundrede tyvekoster fra hele Sjælland

- Der har været stor interesse, og over 150 valgte at kigge forbi. Det har været en stor succes, jeg vil tro, at 25 er kommet herfra med deres private ejendele, især har nogle håndværkere fået deres værktøj med hjem, siger Bjørke Kierkegaard, der er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Bjørke Kierkegaard, der er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, fortæller at over 150 borgere kiggede forbi. 
Bjørke Kierkegaard, der er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, fortæller at over 150 borgere kiggede forbi.  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Alverdens slags tyvekoster

Ved politiets åben hus-arrangement lå tyvekosterne fremme til besigtigelse, og indbrudstyven har bestemt ikke været kræsen, men gået efter lidt af hvert.

Alskens slags værktøj til både hus og have, udendørs lamper, borde, stole, fade, keramik og sølvtøj lå fremme på borde og gulve på brandstationen, så de fremmødte borgerne kunne studere det hele nøje.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Tyvekosterne stammer formentlig fra indbrud i både private hjem, sommerhuse og virksomheder.
Tyvekosterne stammer formentlig fra indbrud i både private hjem, sommerhuse og virksomheder. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Tyvekosterne dukkede op, da politiet fik fat i en indbrudstyv i landsbyen Nørre Asmindrup nord for Svinninge på Nordvestsjælland. Da politiet ransagede huset, fandt de flere hundrede tyvekoster, der blev opbevaret i flyttekasser i huset.

Tyvekoster er fra hele Sjælland

De stjålne koster kan stamme fra indbrud begået på hele Sjælland i de seneste fire år, og de stammer formentlig fra indbrud i private hjem, sommerhuse og virksomheder.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Ved ransagningen i et hus i Nørre Asmindrup på Nordvestsjælland fandt politiet et kæmpe lager af værktøj.
Ved ransagningen i et hus i Nørre Asmindrup på Nordvestsjælland fandt politiet et kæmpe lager af værktøj. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Midt- og Vestsjællands Politi er klar over, at det bliver et stort arbejde for politiet at få de mange tyvekoster tilbage til borgerne. Men de håber, at især de ejendele, der har særlig høj affektionsværdi, kan komme i de rette hænder igen.

Der var stor interesse for arrangementet med fremlysning af tyvekoster i dag. Over 150 borgere kiggede forbi og omkring 25 tog hjem med nogle af deres genfundne private ting. 
Der var stor interesse for arrangementet med fremlysning af tyvekoster i dag. Over 150 borgere kiggede forbi og omkring 25 tog hjem med nogle af deres genfundne private ting.  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Nyhedsoverblik