Politiet henter dårlige betalere

I denne uge har Midt- og Vestsjællands politi proklameret, at de ville hente personer på deres privatadresser, og køre dem til fogedretten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man ikke selv har henvendt sig til fogedretten og skylder kreditorer, så kan man i disse dage forvente at blive hentet af politiet. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Politiet møder op på folks privatadresser om morgenen, og kører dem direkte til retten. Torsdag anholdte politi syv personer, der alle blev fremstillet i fogedretten senere på dagen.

- Vi har været ude og hente nogle stykker de seneste par dage, og det vil vi fortsætte med i noget tid. Men vi opfordrer selvfølgelig alle til at få en aftale med fogedretten, så det ikke bliver aktuelt mat blive hentet af os, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Har man et retsgyldigt krav mod en skyldner, kan kreditor tage modparten i fogedretten for at få kravet opfyldt.

Ikke noget nyt

Det er ikke første gang, at politiet er blevet sat på denne opgave, og det er heller ikke sidste gang. En del af det danske retssystem tager sig nemlig kun af sager, der handler om at tvinge betalinger eller handlinger igennem.

- Det er simpelthen noget, vi bliver bedt om, og derfor må vi afsætte ressourcer til denne opgave, siger Carsten Andersen. 

De allerfleste sager i fogedretterne drejer sig om manglende betaling af en gæld. 


Nyhedsoverblik