Politiet har skærpet indsats mod gaderæs

En gruppe unge kører ræs i gaderne i Nakskov, og det betyder, at politiet er ekstra til stede i området. De har nultolerance, lyder meldingen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Nakskov er gaderæs med hastigheder helt op mod 150 kilometer i timen blevet hverdag for beboerne.

Unge mennesker kører ræs i gaderne i både eftermiddags-, aften- og nattetimerne, og det generer de lokale, der både forstyrres af larmen og frygter for ulykker.

Derfor mener Carsten Andersen, der bor i Nakskov, at politiet bør være mere til stede i byen, så de ikke skal den lange vej fra Nykøbing Falster, når der bliver anmeldt et gaderæs. 

Læs også
Unge ræser med 150 kilometer i timen gennem villakvarterer
Læs også
Unge ræser med 150 kilometer i timen gennem villakvarterer

Politi: Vi er meget til stede

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kan vicepolitiinspektør Peter Haslund dog fortælle, at politiet allerede har patruljer i byen.

- Jeg vil sige, at vi er rigtigt meget til stede i øjeblikket. Vi har sat ressourcer ind rigtig mange steder, og dem har man forhåbentligt også set dernede. Vi tager det alvorligt og værner om vores borgere, siger vicepolitiinspektøren, der mener, at der er tale om utilpassede unge, der ikke kan finde ud af at overholde reglerne og køre ordentligt.

50 sager på 14 dage

Politiets skærpede indsats i byen har ført til ikke mindre end 50 sager på færdelsområdet de sidste 14 dage, og politiet har haft fyldte bødeblokke.

- Vi skriver dem for det, vi kan skrive dem for. Hvis de ikke kan finde du af det, så tager vi deres kørekort. Hvis de stadig ikke kan finde ud af det, så tager vi også deres biler. Vi har nultolerance over for dem – og det bliver vi ved med, siger Peter Haslund.

- Vi håber, at de lærer det, inden for en kort periode. 


Nyhedsoverblik