Politiet har endnu ikke identificeret ofre i togulykke

De seks personer, der har mistet livet i en togulykke onsdag, er endnu ikke identificeret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet har onsdag eftermiddag endnu ikke endeligt kunnet identificere de seks ofre for en alvorlig togulykke på Storebæltsbroen.

Det fortæller chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj fra Fyns Politi på et pressemøde.

quote Vi skal nok melde ud, men vi skal være færdig med vores undersøgelser og have mulighed for at underrette de pårørende. Det er ret væsentligt

Lars Bræmhøj, chefpolitiinspektør, Fyns Politi

- Vi har ikke det fuldstændige overblik over de omkomne endnu, så på nuværende tidspunkt kan vi ikke oplyse noget om deres identitet, nationalitet eller alder, siger han.

Får mange henvendelser

Han fortæller samtidig, at politiet i løbet af eftermiddagen har fået mange henvendelser fra borgere og ambassader, der gerne vil vide, om der er nogen udlændinge blandt de omkomne.

Togulykke
Læs også
Alvorlig togulykke på bro – seks personer mister livet
Togulykke
Læs også
Alvorlig togulykke på bro – seks personer mister livet

- Jeg kan sige, at ulykken har en karakter, at vi ikke kan komme nærmere ind på de omkomne. Vi henstiller pressen til, at vi får lov til at lave vores undersøgelser, inden I retter henvendelse om de dræbte. Vi skal nok melde ud, men vi skal være færdig med vores undersøgelser og have mulighed for at underrette de pårørende. Det er ret væsentligt, siger Lars Bræmhøj.

Han siger samtidig, at de dræbte var bjærget allerede en time efter ulykken.

- Det var rigtig effektivt, og det var rigtig godt arbejde fra også de private operatører, der bistod os derude, lyder det.

Artiklen fortsætter under billederne...

De personer, der ikke er kommet alvorligt til skade, blev evakueret fra toget, oplyser en person, der var med toget.
De personer, der ikke er kommet alvorligt til skade, blev evakueret fra toget, oplyser en person, der var med toget. Foto: Simon Voldsgaard Tøndering
Havarikommissionen arbejder blandt andet på stedet.
Havarikommissionen arbejder blandt andet på stedet. Foto: TV2 ØST

16 personer er såret

Togulykken skete onsdag morgen klokken 07.35, da passagertoget blevet ramt af dele fra et godstog, der kom kørende i retning mod Fyn. Lyntoget var på vej fra Aarhus til København.

Læs også
Togpassager om ulykke: - Pludselig lød der et bang foran i toget
Læs også
Togpassager om ulykke: - Pludselig lød der et bang foran i toget

Foruden de seks dræbte, kom yderligere 16 personer til skade. De er dog udenfor livsfare. Alle passagerer er fjernet fra det forulykkede tog, hvor Havarikommissionen nu er i gang med deres undersøgelser.

- Lige nu arbejder vi på at få fjernet de her tog herudefra så hurtigt som muligt og få dem et sted hen, hvor vi kan lave de sidste undersøgelser. Det har stor betydning, at vi får frigjort banelegemet, men vi skal være helt sikre på, at alle undersøgelser derude er foretaget, siger Lars Bræmhøj.

quote Vores fokus har været en anstændig behandling af de mennesker, der var udsat for en tragisk hændelse i morges

Arne Gram, politidirektør, Fyns Politi

- Det har været en alvorlig ulykke. Der er alvorlige skader på toget, og derfor er det også svært at foretage undersøgelser, det kommer til at tage tid, inden vi er færdige med det og kan sige noget om årsagen.

Møde for ofre og pårørende

Politiet regner ikke med at afholde flere pressemøder onsdag, men om cirka 14 dage vil passagerer, der var ombord på toget, og deres pårørende få mulighed for at komme til et møde hos politiet.

- Vores fokus har været en anstændig behandling af de mennesker, der var udsat for en tragisk hændelse i morges. Det bliver et lukket møde, for det kan blive følelsesladet, men der kan man stille opklarende spørgsmål, og så vil vi svare, så godt vi kan, siger politidirektør hos Fyns Politi, Arne Gram.

Læs også
Lokofører i godstog får krisehjælp: Godsselskab vil undersøge alt
Læs også
Lokofører i godstog får krisehjælp: Godsselskab vil undersøge alt

Politiet vil meget gerne høre fra passagerer fra det forulykkede tog, som ikke allerede er blevet registret. De skal kontakte, så de kan få deres navne og kontaktinformationer af hensyn til efterforskningen.

Passagerne kan kontakte politiet på telefon 9697 0000.


Nyhedsoverblik