Politiet glæder sig over rolig festuge og festival - kun få anholdte

Der var ifølge politiet kun få sager ved Vordingborg Festuge og Vig Festival.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Både Vordingborg Festuge og Vig Festival sluttede lørdag af med et brag, og begge arrangementer i hver sin ende af regionen tiltræk en masse feststemte mennesker.

Det gav dog ikke de store problemer for politiet.

- Det er været en dejlig rolig Vig Festival, det er jo et andet klientel end for eksempel Roskilde Festival, siger Henrik Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Der har været masser af glade mennesker og ikke nogen nævneværdige problemer

Kim Ingemann Erichsen, talsmand for Vordingborg Festuge

Han påpeger samtidig, at fordi festivalen i det nordvestlige Sjælland kun varer fire dage, opstår der færre sager for politiet.

Kun få anholdte ved festuge

Årets udgave af Vordingborg Festuge har ifølge politiet også været relativ rolig, selvom to personer blev anholdt natten til søndag, og en 17-årig blev overfaldet midt på ugen under festugen.

- Vi har et par anholdte fra festugen, men de skal snart ud igen, siger vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og betegner det som mindre sager.

Trods politisagerne glæder arrangørerne bag festugen sig over en hel uge med musik og festglade mennesker samlet i Vordingborg.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kim Ingemann Erichsen, talsmand for Vordingborg Festuge.
Kim Ingemann Erichsen, talsmand for Vordingborg Festuge. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

- Vi har haft rigtig mange gæster hele ugen til de mange forskellige musikgenrer, som vi har præsenteret, og alt er gået over forventning. Der har været masser af glade mennesker og ikke nogen nævneværdige problemer, siger Kim Ingemann Erichsen, talsmand for Vordingborg Festuge.

17-årig overfaldet

Tidligere på ugen blev en 17-årig dreng sent onsdag aften overfaldet ved Vordingborg Festuge, hvor han blev tildelt spark og slag flere steder på kroppen.

Drengen, der stammer fra Næstved, henvendte sig selv til politiet klokken 22.05 og fortalte, at en gruppe bestående af tre til fire jævnaldrende unge mænd havde passet ham op, hvorefter den ene i gruppen var gået til angreb på ham.

Han blev efterfølgende sendt til tjek på sygehuset, men han kom ifølge politiet ikke alvorligt til skade.

Vordingborg Festuge
Læs også
17-årig overfaldet med slag og spark ved festuge
Vordingborg Festuge
Læs også
17-årig overfaldet med slag og spark ved festuge

Selve episoden fandt sted kort før klokken 22.00 ved Vordingborg Borgruin, der ligger i det centrale Vordingborg. Gerningsmanden forsvandt kort tid efter overfaldt fra stedet, men politiet regnede med at finde ham hurtigt efter.

Hvis det ender med en dom til gerningsmanden, kan han ifølge straffelovens paragraf 244 risikere at straffes med en bøde eller fængsel indtil tre år.


Nyhedsoverblik