Politiet fandt efterlyst mand tilfældigt - mistænkt for rolle i sag om våbenfund

En efterlyst mand blev anholdt torsdag morgen under en rutinemæssig kontrol. Han er mistænkt for at have haft en rolle i en sag om et stort våbenfund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da Midt- og Vestsjællands Politi foretog en rutinemæssig trafikkontrol torsdag morgen i Odsherred, ramte de ind i en mand, der i forvejen var efterlyst af politiet.

Efter politiet uden held havde forsøgt at bringe en personbil til standsning, aktiverede patruljen udrykningssignalet. Herefter standsede bilen, og føreren forsøgte at løbe fra stedet.

Betjentene råbte ham an og fik anholdt en 29-årig mand fra Holbæk.

Efterlyst for at have forbindelse til stort våbenlager

Det viste sig, at den 29-årige mand havde forsøgt at stikke af fra politiet, fordi han var efterlyst og ikke havde noget kørekort.

Manden var efterlyst af politiet, fordi han er mistænkt for at have en rolle i en sag om et stort våbenfund, som politiet fandt under en ransagning i Kalundborg i sommer.

090305_Militaer_vaaben.jpg
Læs også
Hjemmeværnet har mistet overblik over våben – geværer, maskinpistol og ammunition er forsvundet
090305_Militaer_vaaben.jpg
Læs også
Hjemmeværnet har mistet overblik over våben – geværer, maskinpistol og ammunition er forsvundet

Den 29-årige var desuden påvirket af hash, så han blev sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve. Han var frakendt førerretten i forbindelse med en tidligere sag om spirituskørsel, så han blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Fandt ulovlige dopingmidler i bilen

Den 29-årige blev efter blodprøveudtagelsen taget med til politistationen til afhøring.

Han blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, så derfor kan politiet ikke oplyse yderligere om sagen.

Manden blev varetægtsfængslet frem til d. 26. november 2019.

Politiet ransagede også bilen, hvor der blev fundet forskellige ulovlige dopingmidler, som den 29-årige ikke havde kendskab til. Ejeren af bilen, en 18-årig mand fra Holbæk, blev efterfølgende kontaktet af politiet. Han erkendte at væksthormonerne tilhørte ham. Han blev derfor sigtet for lov om dopingsmider, og de ulovlige dopingsmidler blev beslaglagt med henblik på konfiskation.


Nyhedsoverblik