Politiet: En af de største narkosager, vi har haft

To mænd er her til middag blevet varetægtsfængslet i en omfattende narkosag. I alt sidder ti personer nu varetægtsfængslet i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Frem til den 23. november skal to mænd på henholdsvis 20 og 22 år sidde fængslet for at være indblandet i en omfattende sag om amfetaminfremstilling og –salg.

Begge blev sigtet for at have overtrådt paragraf 191, som er den mest strenge straf i narkolovgivningen. 

Med de to seneste fængslinger sidder nu i alt ti personer fængslet. Og sagen de er sigtet for at være en del af, er ifølge efterforskningslederen særdeles omfattende.

- Det er et større netværk, der er tale om. Tilbage i 2012 havde vi en anden meget stor sag om salg af amfetamin i kredsen. Men ellers er det her en af de største narkotikasager, vi har haft, siger politikommissær Bent Ludvigsen fra afdelingen for organiseret kriminalitet ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

50 kilo amfetamin fundet på parkeringsplads

Sagen tog sin begyndelse, da politiet ved en aktion den 6. oktober fandt frem til 50 kilo amfetamin, som de beslaglagde på Bilkas parkeringsplads i Slagelse.

I den efterfølgende efterforskning fulgte ransagninger, som afdækkede et amfetamin-laboratorium, hvor yderligere 50 kilo amfetamin var ved at blive fremstillet.

Fem personer blev anholdt – fire af dem sidder stadig i varetægtsfængsel.

Forsøgte at befri narkofængslet

Den 11. oktober udviklede sagen sig yderligere, da en af de fængslede blev forsøgt befriet i en aktion ved Slagelse Arrest.

Politiet havde fået oplysninger om, at en væbnet befrielsesaktion var undervejs og var massivt til stede ved arresten.

Tre personer blev kort efter anholdt, og i forbindelsen med anholdelsen blev der også fundet et skarpladt våben. De tre er også stadig fængslet.

Fire nye anholdelser

Fredag lykkedes det politiet i deres efterforskning at komme frem til endnu en mistænkt i sagen.

- Anholdelserne af de varetægtsfængslede er sket i flere etaper. En mand, som vi manglede fra anholdelserne i Slagelse den 6. oktober, fik vi fat på i fredags. Han er også sigtet for de 50 kilo amfetamin, vi fandt på det tidspunkt, siger han.

Der er tale om en 24-årig mand fra Slagelse. Ved anholdelsen blev yderligere tre kilo amfetamin beslaglagt. Og i alt er han nu sigtet for salg og videreformidling af i alt 53 kilo af stoffet.

I går mandag blev flere navne tilføjet til sagsakterne, da tre mænd blev anholdt. Anholdelserne skete i forbindelse med ransagningen af et lager i Slagelse.

To af de anholdte, begge mænd fra lokalområdet på henholdsvis 20 og 22 år, blev som før skrevet fremstillet i grundlovsforhør mandag middag. Her besluttede dommeren, at de også skulle varetægtsfængsles frem til den 23. november. 

Den tredje anholdte er stadig sigtet, men politiet mener, at han har en mindre del i sagen, og han blev igen løsladt.

Flere anholdelser på vej

Med de to seneste fængslinger sidder i alt ti personer i varetægt. Ifølge Bent Ludvigsen er sagen dog langtfra slut.

- Vi har ikke fået det hele med endnu. Det tager tid, når vi efterforsker sådan en sag. Det er et svært miljø at arbejde i, og folk er ikke så meddelsomme. Men vi mener, at der er flere involverede i sagen og vi forventer flere anholdelser.

Han fortæller, at de betegner nogle af de fængslede som bagmænd i det organiserede netværk. Om der er flere bagmænd på fri fod, vil han ikke kommentere på.

Bent Ludvigsen vil heller ikke udtale sig om, hvilket miljø de tiltalte er en del af. 


Nyhedsoverblik