Politiet efter kranulykke: - Det kan tage tid at klarlægge forløbet

Politiet efterforsker ulykken, hvor en kran væltede ned over en sejlbåd, og en mand omkom. Ifølge politiet kan det tage tid at klarlægge forløbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En kran væltede mandag formiddag ned over en sejlbåd ved Næstved Havn, og en 74-årig mand mistede livet.

Nu skal politiet og Arbejdstilsynet undersøge, hvordan ulykken kunne ske, og det kan ifølge politikommissær Mads Justesen tage noget tid.

- Først og fremmest skal vi finde ud af, hvad manden er død af. Så skal vi også finde ud af, om gældende lovgivning er blevet overholdt. Til sidst skal vi finde ud af, om der skal være nogen strafforfølgelse, siger Mads Justesen, politikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Undersøger kran for fejl

Han fortæller, at der er flere dele i politiets efterforskning.

- Dels er der dødfaldet, som man behandler seperat. Altså dødsårsagen, som vi skal have slået fast, siger han og fortsætter:

- Så er der det arbejdsmiljømæssige, hvor vi har Arbejdstilsynet med. Vi har en bilinspektør til at kontrollere kranen for, om den har nogle tekniske fejl, som kunne være årsag til ulykken. Så skal vi også have snakket med firmaet, der ejer kranen og manden, der betjente kranen for at finde ud af, om der er sket en betjeningsfejl, siger Mads Justesen.

Kan tage uger

Ifølge politiet kan der gå ugevis, før man kan klarlægge forløbet.

- Der er en del arbejde med efterforskningen. Alene bilinspektørens undersøgelse kan tage uger, før der er en konklusion på den. Så hele forløbet kan tage tid at klarlægge, siger Mads Justesen.

Hos Arbejdstilsynet bekræfter man overfor TV ØST, at man har været tilstede mandag ved ulykkesstedet, men om man er kommet frem til nogen konklusioner, kan man ikke sige noget om.

Kranen er oppe
Læs også
Kran er nu løftet væk efter ulykke - en mand har mistet livet
Kranen er oppe
Læs også
Kran er nu løftet væk efter ulykke - en mand har mistet livet

Nyhedsoverblik