Politiet anholder skyldnere i stor stil - og byder på kaffe

Mandag og tirsdag i næste uge begynder politiet en større aktion, hvor de anholder personer, der skylder penge og ikke er mødt op i fogedretten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I kommunerne Slagelse, Sorø, Faxe og Næstved er der lige nu mere end 1.000 sager, hvor borgere skylder penge og derfor er indkaldt til fogedretten. Men de er ikke mødt op.

Derfor er de pågældende skyldnere i fokus ved en politiaktion den 6. og 7. februar. Her vil politiet lave en opsøgende anholdelsesindsats og henter folk på deres bopæl for at bringe dem med til Næstved Politigård.

Her får de lov at vente, indtil fogedretten i Næstved åbner klokken 7.30, så de kan blive fremstillet for retten. Politiet vil dog krydre ventetiden med en ganske gratis kop kaffe.

Det fortæller Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse og oplyser endvidere, at aktionen er et samarbejde mellem dem og fogedretten.

Anholdelser hele natten

I Slagelse bliver de anholdte kørt til Slagelse Politigård og efterfølgende til Slagelse Arrest, hvor de bliver videofremstillet for fogedretten i Næstved. Så slipper de for den lange køretur.

Men det er også det eneste, de mange gældsprægede personer slipper for i denne aktion. Politiet forventer nemlig at stille flest muligt til ansvar for retten, og derfor er der sat ressourcer af til det.

- Vi forventer at lave anholdelser hele natten, og vi har både afsat ressourcer til og effektiviseret aktionen, så vi kan få så mange af de her sager afsluttet som overhovedet muligt, i løbet af de to dage aktionen varer, fortæller politikommissær ved Lokalpolitiet i Næstved, Jørgen Christensen i en pressemeddelelse.

Man kan også melde sig frivilligt

Hvis man ikke ønsker eskorte i en bil med blink på taget, så er det allerede nu muligt – på alle hverdage fra klokken 9.00 til 10.00 – at møde frivilligt op i fogedretten og få sin sag ordnet.

Mandag og tirsdag den 6. og 7. februar vil åbningstiden endda være udvidet for frivillige henvendelser helt frem til klokken 14.00.

Og som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skriver:

- Ved at møde op frivilligt kan man måske slippe for at få forstyrret sin nattesøvn ved den kommende aktion.


Nyhedsoverblik