16-årig dreng fængsles for voldtægt af 52-årig kvinde

En 16-årig skal varetægtsfængsles for en voldtægt af kvinde i Kalundborg. En 14-årig er også tilbageholdt i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

OPDATERING: Den 16-årige dreng er blevet fængslet i surrogat frem til den 8. august.

To drenge på henholdsvis 14 og 16 år blev torsdag anholdt i forbindelse med en anmeldelse om voldtægt af en 52-årig kvinde i Kalundborg.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Klokken 10.10 anholdt en 16-årig dreng fra Jerslev, der sigtes for voldtægt, der fandt sted den 28. juni klokken 00.00 på Vestre Havneplads i Kalundborg, hvor en 52-årig kvinde blev udsat for voldtægt.

Klokken 12.20 blev en 14-årig dreng fra Gørlev tilbageholdt i samme sag. Den 16-årige bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, mens den 14-åriges sag bliver overdraget til de sociale myndigheder på grund af hans alder

- Det er en grov sag, det skal guderne vide, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Kan ikke sigtets i sagen 

- Vidneforklaringer fra forskellige borgere i Kalundborg har gjort, at vi har kunne stykke noget sammen og anholde de to drenge i går, siger Carsten Andersen.

 
  Foto: TV2 ØST

Den 14-årige er afhørt af politiet, men han kan ikke sigtes i sagen på grund af sin unge alder. Derfor bliver den 14-åriges sag overdraget til de sociale myndigheder.

Slog hende i ansigtet

Kvinden stod og ventede på toget, da de to drenge spurgte, om hun havde en cigaret. Da hun gav dem cigaretten, forlod de stedet, men vendte kort efter tilbage.

Her overfaldt de kvinden og gav hende blandt andet slag i ansigtet. Derefter slæbte de hende hen til Vestre Havneplads. Den ene af drengene holdt hende fast, mens den anden voldtog hende. 

kalundborg havn voldtægt
Læs også
Kvinde voldtaget i Kalundborg: Politiet søger vidner
kalundborg havn voldtægt
Læs også
Kvinde voldtaget i Kalundborg: Politiet søger vidner

Politiet oplyste dengang, at der var tale om en fuldbyrdet voldtægt.

Kvinden blev kørt til sygehuset i Holbæk og bagefter til undersøgelse hos Retsmedicinsk Institut for at blive undersøgt for spor efter voldtægten.


Nyhedsoverblik