Politiet advarer om fup-indsamlere

Politiet er nu ude og advare om tricktyve, der især den sidste uge, har huseret i hele regionen. Tricktyvene forsøger at lokke penge ud af folk i forvisning om, at de er døvstumme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Blandt andet på Holbæk station har tricktyve forsøgt at lokke penge ud af folk i forvisning om, at de er døvstumme. Det oplevede Louisa Nielsen i går, da hun blev kontaktet af en ukendt mand på perronen.

- En mand af anden etnisk herkomst end dansk kontaktede mig med en blok og noget papir, som jeg skal læse og skrive under på. Han blev ved med at stå og pege op mod øret og give signal, om at han ikke kunne høre, fortæller Louisa Nielsen fra Kalundborg.

Louisa Nielsen tror først, at manden kun beder hende om hendes underskrift for at støtte døve og handicappede i Danmark, men hun finder hurtigt ud af, at det drejer sig om penge.

 Da vi så når omkring, at jeg skal donere nogle penge, så ringer der nogle klokker om, at jeg havde læst på Facebook , at der var de her personer, der indsamlede nogle penge til et formål, der nok ikke eksisterer, fortsætter Louisa Nielsen

Den seneste uge har fup-indsamlere, der udgiver sig for at være døve, huseret over hele regionen. De byer hvor fup-indsamlerne har huseret er blandt andet Skælskør, Kalundborg, Ringsted, Præstø, Korsør, Faxe, Karise, Rønnede, Slagelse og Sorø.

Det er lykkes dem at få lokket penge ud af folk og i flere tilfælde stjålet penge.

Politiet går derfor ud og advarer mod fup-indsamlerne.

- Vi tror, at det er østeuropæere og sigøjnere, der samler ind. De er oftest et par stykker. Nogle gange er det en mand og en kvinde. Andre gange to mænd. Dem, der udfører det her, er også rigtig behændige i forhold til lommetyverier og andet, så vi kan kun opfordre borgerne til, at de ignorer dem og så ringer til politiet, siger Søren Østervig vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ifølge Politiet er fup-indsamlerne anmassende i deres kontakt, og de opfordrer borgerne til at være opmærksomme.

 

 


Nyhedsoverblik