Politidirektør med opråb til unge: Anmeld nu kriminaliteten!

Topchef i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi henvender sig nu direkte til de unge, der ikke anmelder den kriminalitet, de oplever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kriminalitet skal anmeldes.

Så nemt kan det siges, hvis man spørger Lene Frank, politidirektøren i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hun har i tirsdagens Sjællandske et læserbrev, hvor hun forsøger at gøre op med den opfattelse, at det kan være farligt at anmelde kriminalitet.

Det er især unge i nattelivet, der ifølge Lene Frank ikke anmelder episoder, de eller andre kommer ud for - lige fra vold til tyveri af personlige ejendele.

Overdreven frygt

Ofte er det andre unge, der står bag, og deres adfærd får ifølge politidirektøren både vidner og ofre til at tie.

- Det betyder, at man i nogle lokalsamfund kommer ind i en nedadgående spiral i form af en selvopfyldende profeti. Bøllerne får overtaget og bliver urørlige. Det betyder ikke, at de stopper - tværtimod, skriver Lene Frank i Sjællandske.

- Frygten for disse bøller er typisk stærkt overdreven. Den fælles fortælling, som de unge skaber - formentlig godt drevet af de sociale medier - er, at disse bøller er urørlige, og hvis man anmelder eller vidner, så kommer man galt af sted, er efter vores erfaring meget overdrevet, tilføjer hun.

- Stil op for dine kammerater

Politidirektøren lover i læserbrevet, at hendes kredse vil tage anmeldelserne meget alvorligt og gøre alt for at stoppe gerningsmændene.

- Opfordringen fra os i politiet til de unge mennesker er derfor: Anmeld til politiet, hvis du er ude for noget. Og stil op for dine kammerater, hvis du er vidne. I skal ikke finde jer i, at unge bøller overtager jeres by og jeres mulighed for et udadvendt liv i jeres ungdom, skriver hun.

Lene Frank har været politidirektør på Sydsjælland og Lolland-Falster siden 2012.


Nyhedsoverblik