Politi undersøger lynbrand: Elinstallationer var forkullede

Sådan så det ud, da brandfolk tidligt onsdag morgen bekæmpede en lynbrand ved Regstrup i Holbæk Kommune. Foto: Michael Nordborg

Det var et ubeboet hos ved Regstrup, der tidligt onsdag morgen blev ramt af et lynnedslag. Senere onsdag ventes mere torden at ramme vores landsdel.

Det var heldigvis et ubeboet hus, der tidligt onsdag morgen blev ramt af et lynnedslag ved Regstrup i Holbæk kommune.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands politi ovenpå det store tordenvejr, som natten til onsdag og onsdag morgen passerede hen over Lolland, Falster, Møn og Sjælland.

Det var et hus i Hanerup, der blev ramt af lynet, og politiet kunne efterfølgende konstatere, at der var tydelige mærker omkring husets elinstallationer, hvor lynets stærke strøm havde skabt ravage.

For at lære af lynnedslaget vil politiet dog gennemføre en brandundersøgelse af huset, hvor der i forbindelse med lynnedslaget udbrød brand i taget. Branden blev dog opdaget af en nabo, der hurtigt fik tilkaldt brandvæsenet.

Mere torden på vej

Det voldsomme vejr er dog ikke overstået for denne gang. En voldsom omgang regn, der muligvis følges af torden og lokale skybrud er nemlig på vej mod vores område.

Her ventes det at ramme i de tidlige aftentimer, nok omkring klokken 20.00 for de sydligste dele af Lolland og Falster.

Uvejret vil herefter passere henover vores område på et par timer, før det senest klokken 23.00 ventes at forlade Odsherred.

TV 2 Vejret har derfor udsendt varsel for skybrud med torden i disse områder gældende fra klokken 18 til 23. DMI har dog endnu ikke udsendt et varsel, om end de advarer mod risiko for voldsomt vejr.

Også på lørdag vil der være risiko for tordenvejr, oplyser DMI.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App