Politi undersøger brand i restaurant - hund finder mulige spor efter brandbare væsker

Politiet undersøger, om der kan være tale om en påsat brand, der ramte en restaurant i Brokkebjerg, efter fund af mulige spor af brandbare væsker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Natten til søndag opstod der brand i restaurant Just Curry i Brokkebjerg ved Kalundborg, hvis ejer tidligere er blevet udsat for pengeafpresning og trusler. 

Nu undersøger politiet, om branden kan være påsat. Der er nemlig ingen indikationer på, at branden kunne være opstået inde i bygningen.

quote Resultatet af den undersøgelse er, at vi kan udelukke, at der lavpraktisk er glemt en frituregryde eller gryde på komfuret

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver, Midt- og Vestsjællands Politi

Sådan lyder konklusionen fra Martin Bjerregaard, der er kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

- Resultatet af den undersøgelse er, at vi kan udelukke, at der lavpraktisk er glemt en frituregryde eller gryde på komfuret. Der er heller ikke mistanke om, at det er nogle elektriske installationer eller maskiner, der har en elledning ind i sig, der er årsag til branden, siger han.

Brandhund fandt mulige spor af brandvæsker

Mandag formiddag havde politiet og brandsagkyndige fra Kriminalteknisk Afdeling en brandhund ude for at undersøge restauranten på Lerchenfeldvej nærmere.

Her fandt hunden med hjælp fra sin skarpe lugtesans frem til flere steder, hvor der måske var spor efter brandbare væsker. Der kan være tale om brandbare væsker som for eksempel tændvæske, sprit, benzin eller diesel, men det er endnu ikke sikkert.

Brand i restaurant Just Curry ved Kalundborg
Læs også
Restaurant ramt af brand efter trusler og afpresning
Brand i restaurant Just Curry ved Kalundborg
Læs også
Restaurant ramt af brand efter trusler og afpresning

Politiet skal nemlig have analyseret prøverne fra hundens findesteder hos Kriminalteknisk Afdeling, så kan man kan slå fast, om der er tale om brandbare væsker. Det kan give mere klart billede af, om hvorvidt branden var påsat.

Et knust vindue kunne dog tyde på, at nogle ukendte gerningsmænd har været på spil.

- Der var en knust rude derude, da brandvæsenet og politiet dukkede op på stedet. Det tyder jo på, at der er nogle, der har lavet hul ind til forretningen. Om de også har kastet noget brandbart ind, må vi jo afvente på de her undersøgelser af, siger Martin Bjerregaard.

Politiet undersøger fortsat sagen nærmere for at finde videoovervågning og nye vidner og naboer, der kunne ligge inde med vigtig viden. De vil også forhøre sig hos ejeren, om han har videovervågning.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Jens Nielsen - TV-Kalundborg

Blev afpresset og truet

For en lille måneds tids siden startede sagen mod restaurantejeren. Fredag aften den 4. oktober kom to unge mænd ind og truede ejeren, Asher Chauham. 

Her forlangte mændene, at ejeren skulle betale dem 100.000 kroner. Desuden skulle de første 25.000 kroner falde inden for 24 timer. Ellers ville mændene brænde restauranten ned.

Just Curry
Læs også
Restaurantejer udsat for trusler og afpresning - nu er restaurant midlertidigt lukket
Just Curry
Læs også
Restaurantejer udsat for trusler og afpresning - nu er restaurant midlertidigt lukket

Det har Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi tidligere bekræftet overfor TV2 ØST.

Martin Bjerregaard fortæller da også, at forhistorien om pengeafpresningen fortsat indgår i politiets efterforskning. Men han slår fast, at det er for tidligt at sige, om der er en sammenhæng mellem de to sager endnu.

Politiet fik anmeldelsen om branden klokken 00.24 natten til søndag den 27. oktober. Derfor hører politiet fortsat gerne fra vidner, der kan have set eller hørt noget på det tidspunkt, så man kan finde frem til de rette gerningsmænd.

- Stedet ligger langt ude, uden nogen nærmeste naboer inden for en armslængdeafstand. Så hvis der er nogen, der har set nogen suse rundt derude med eller uden biler eller på cykel eller andet meget sent om natten, så er det meget interessant, siger Martin Bjerregaard.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på 1-1-4. 


Nyhedsoverblik