Dagen derpå: Politi søger fortsat mand efter biljagt

Politiet jagede fredag aften en mand, der først kørte fra politiet, og derefter endte med at køre ind på en mark. Politiet vil opsøge manden lørdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at fange den mand fra Kalundborg, der fredag aften var involveret i en dramatisk biljagt. 

Fredag aften ledte politiet efter manden, der tidligere på aftenen først kørte fra en efterfølgende patruljevogn, og derefter kørte ind på en mark og flygtede fra stedet.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Episoden udviklede sig til en biljagt, hvor manden endte med at køre fra den efterfølgende politibil, siger politiets vagtchef Michael Hansen

- Vi opdagede, at en bil kørte på afmeldte nummerplader i Ringsted, og forsøgte at standse bilen for at tale med dens fører. Han ville dog ikke standse, og episoden udviklede sig til en biljagt, hvor manden endte med at køre fra den efterfølgende politibil på Vestmotorvejen, siger politiets vagtchef Michael Hansen til TV ØST.

Stak af til fods

Politiet opdagede bilen klokken 19.05, og selvom bilen kørte fra dem, så kunne de få minutter senere finde bilen på en mark ved en afkørsel ved Sorø.

- Manden er tilsyneladende forsøgt at køre af motorvejen ved Sorø. Sandsynligvis på grund af hans høje fart tabte han dog tilsyneladende herredømmet over bilen, der endte inde på noget græs – og han opgav åbenbart at køre videre i bilen, og tog til fods, siger vagtchefen til TV ØST.

Manden kørte i en ældre Opel Vectra 2,5, der dog havde nok hestekræfter til at køre fra politibilerne. Bilens speedometer går helt op til 260 kilometer i timen.

Havde arrangeret fælde for manden

Selvom bilisten var kørt fra den efterfølgende politibil, så havde Midt- og Vestsjællands Politi dog ikke tænkt sig at lade manden slippe væk.

Med hjælp fra kollegerne i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds havde de således arrangeret en lille overraskelse ved Slagelse, der skulle stoppe bilen.

Da manden kørte af motorvejen før politiets fælde, kom den dog ikke i brug.

Vi vil gerne opfordre manden til at melde sig selv, før vi får sat for mange både i søen. Det vil spare både ham og os for en masse bøvl, siger Michael Hansen

De ekstra kræfter blev dog indsat på at undersøge politibilen for spor, ligesom manden eftersøges i området.

Mand fra Kalundborg eftersøges

I bilen fandt politiet både førerens mobiltelefon og tegnebog – og de har således en ret god formodning om, hvem gerningsmanden er – nemlig en mand, der kommer fra Kalundborg-området.

- Vi vil gerne opfordre manden til at melde sig selv, før vi får sat for mange både i søen. Det vil spare både ham og os for en masse bøvl, siger Michael Hansen.

Politiet vil meget gerne tale med manden om hans kørsel og især fart, efter han nægtede at standse efter politiets anvisning.

De vil desuden gerne vide, hvorfor manden kørte rundt med afmeldte nummerplader, der egentligt burde sidde på en helt anden bil fra Kalundborg-egnen.


Nyhedsoverblik