Antændt af vinkelsliber: Brand i Nakskov tæt på slukket

Ifølge politiet er det formentlig gnister fra nogle håndværkeres vinkelsliber, der har antændt branden. Foto: Jan Knudsen - Folketidende

Fredag ved middagstid udbrød der brand i en silo på Nakskov Havn.

Lolland-Falsters Brandvæsen er fredag middag blevet kaldt til havnen i Nakskov.

- Vi har noget brand, som har bredt sig til nogle affaldscontainere, siger Lars Denholt, der er vagthavende ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Branden foregår i virksomheden DLG's høje siloer på havnen.

- Der skulle ikke være voldsom røg dernede på nuværende tidspunkt. Men fordi det foregår ved de siloer her, har vi tilkaldt noget ekstra personale.

Se video fra branden. Artiklen fortsætter under videoen:

00:30 Luk video

Gnister fra vinkelsliber har startet branden

Ifølge politiet er der ikke nogen, der er kommet til skade under branden.

Branden er angiveligt startet i forbindelse med noget håndværkerarbejder.

- Man gætter på, at der har været nogle håndværkere dernede, som arbejder, og at gnisterne fra en vinkelsliber har ramt ventilationssystemet.

Gnister herfra er blevet suget ind i anlægget og har antændt brand i siloens 5. ”sal”, og branden kort før klokken 12 var ved at brede sig til 6. ”sal”. 

- Branden er under kontrol. Det har bredt sig, men man har styr på det, siger Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Opdatering

  • 24. maj 2019 kl. 14:04 Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er branden nu under fuld kontrol, og der er ikke længere nogen røgudvikling. Indsatslederen fra brandvæsenet er dog til stede for at se, om der skulle være noget efterslukning eller nogle gløder, der ligger og ulmer. Politiet er væk fra området.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App