Politi frabeder sig dronehjælp : Private droner truer helikopters sikkerhed

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Lad være med at deltage i eftersøgningen med droner. I er til fare for den øvrige eftersøgning.

Sådan lød beskeden fra politiet til en gruppe private droneflyvere, der tirsdag aften gerne ville hjælpe med en eftersøgning efter en 48-årig mand fra Horslunde, der mellem søndag og mandag forlod sit hjem i deprimeret tilstand.

Manden, der hedder Kim, menes at have forladt stedet på en grå og sort herrecykel. Cyklen betyder, at der er tale om et meget stort eftersøgningsområde.

Opdatering
Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi oplyser 24. juni 2019, at manden er fundet død i et hus på Lolland. Politiet mener ikke, at han har været udsat for en forbrydelse. - Der er ingen tvivl om mandens identitet, men et ligsyn skal nu forsøge at kortlægge dødsårsagen, siger vagtchef Jan Nielsen til TV2 ØST.

- Jeg forstår rigtig godt, at borgere gerne vil hjælpe med eftersøgningen. Men når vi har indsat en helikopter i eftersøgningen, så betyder de private droner, at helikopteren skal holde en langt større sikkerhedsafstand til jorden end ellers – og det gør eftersøgningen langt mere besværlig, siger vagtchef Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Politiet efterlyser mand fra Horslunde
Læs også
Politiet beder om hjælp: Har du set Kim fra Horslunde?
Politiet efterlyser mand fra Horslunde
Læs også
Politiet beder om hjælp: Har du set Kim fra Horslunde?

Stærkt bekymrede for 48-årigs sikkerhed

Politiet efterlyste tirsdag manden, da man er stærkt bekymrede for hans sikkerhed. Politiet bad borgerne om at se efter ham og den cykel, som han muligvis har forladt sit hjem med.

Tirsdag aften var en helikopter indsat i eftersøgningen, og desuden var hundepatruljer og droner fra Beredskabsstyrelsen med specialudstyr indsat i eftersøgningen.

- Forskellen på de private droner og Beredskabsstyrelsens droner er, at Beredskabsstyrelsens droneførere står lige ved siden af os, så vi meget præcist kan koordinere indsatsen. Det betyder også, at vi meget præcist kan fortælle om dronernes position til piloten i helikopteren, der bliver brugt til eftersøgningen. Det kan vi simpelthen ikke med private droneflyvere, siger vagtchefen.

Han understreger, at konsekvenserne af et sammenstød mellem en helikopter og en drone kan være meget alvorlige.

- Vi ved udmærket godt, at disse borgere bare vil hjælpe og hjælpe med at skabe vished for familien. Men de private droner vil ikke være en hjælp for os – tværtimod. Det er et spørgsmål om sikkerhed, siger han.

Eftersøgning genoptages onsdag morgen

Eftersøgningen efter den 48-årige mand blev indstillet sent tirsdag aften, men vil blive genoptaget igen onsdag formiddag.

- Vi håber, at vi finder ham. Og i værste fald også for at skabe klarhed for familien, siger Lars Denholt.

Han oplyser, at politiet vil melde det ud, hvis de finder den 48-årige Kim.


Nyhedsoverblik