Politi efter larmende studenterfester – tænk nu på hinanden

Arkivfoto.

Det går ikke stille af sig, når blomsten af Danmarks ungdom i disse dage fejrer deres eksamener. Politiet har allerede nu været ud til en bunke larmende fester.

Det er ikke kun glas, der klirer ud på de små nattetimer, når de nybagte studenter fejrer deres nye status i samfundet i disse dage.

Politiet har alene i Midt- og Vestsjællands Politikreds natten til onsdag været kaldt ud til ni tilfælde af dunkende basrytmer og højtråbende festivitas i forbindelse med studenterfester.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Der er ganske givet mange fester, som vi ikke har hørt om, men som nok har givet anledning til irritation hos dem, der ikke skulle på job, siger Martin Bjerregaard, der opfordrer alle – både studenter og naboer – til at vise forståelse for hinandens situation.

- Det sker kun en gang i livet, at man bliver student, og det er noget helt særligt. Omvendt, så er der jo rigtig mange, der ikke har ferie, og som skal på arbejde igen i dag.

Mange fester gav problemer

I vores område har politiet blandt andet været ude i Holbæk, Svinninge, Jyderup og Rødvig natten til onsdag. Men det handler ikke om at tage musikanlægget med, når politiet ankommer til festerne.

- Vi vurderer, om støjen er til væsentlig ulempe. Og det er jo selvfølgelig en variabel størrelse, der ændrer sig i løbet af aftenen og natten. Men det vigtigste instrument er sådan set at tale fornuft med dem, der holder festen og dem, der klager. En venlig og dialogbaseret snak er nøglen til at få tingene til at glide. Det her er en stor tid for dem, der bliver studenter – og man forstår jo godt, at de gerne vil feste, siger han.

Han oplyser, at der ikke er rejst sigtelser for at forsttyre den offentlige ro og orden i løbet af natten.

Advar naboerne

Politiet opfordrer de festende til at advare naboerne, før de holder fest for de unge studenter.

De opfordrer samtidig til, at man før man griber telefonen og klager til politiet prøver at snakke med dem, der arrangerer festen, så man kan finde en løsning, som alle er tilfredse med.

Politiet opfordrer til, at hvis man vil afholde en fest for de unge, husker at underrette naboerne, så de er adviseret. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App