Politiet anholder formodet Armani-mand

Nordsjællands Politi har anholdt en 47-årig mand, som de mener er den såkaldte Armani-mand. Han har gentagne gange forsøgt at sælge dyre jakker billigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag eftermiddag stoppede en patrulje i Hellerup en bil, som eftersigende skulle tilhøre den såkaldte Armani-mand.

Bilen svarede nemlig til den beskrivelse, som Armani-manden ifølge en anmeldelse skulle køre i.  

Politibetjente i en bil
Læs også
78-årig mand køber for 5.000 kroner af Armani-manden
Politibetjente i en bil
Læs også
78-årig mand køber for 5.000 kroner af Armani-manden

Politiet stoppede derfor bilen på Lyngbyvejen ud for tilkørslen til Motorring 3 i København omkring klokken 16.00. Her anholdt de føreren, som var en 47-årig udenlandsk mand.

Det oplyser Nordsjællands Politi.

Blev sigtet for bedrageri

I bilen fandt politiet flere jakker, hvoraf tre af dem var af et læderlignende stof, mens den sidste var en dunjakke. Jakkerne var af mærket Emporio, som hører under Armani. 

Det styrker deres mistanke om, at der er tale om den berygtede Armani-mand. De kan dog ikke bekræfte, at der er tale om den samme mand, der under tilnavnet Armani-manden har huseret rundt omkring på Sjælland. 

quote Han tager kontakt til folk. Han er meget veltalende på engelsk og velklædt. Han siger, han har været på noget messe og har noget tøj i overskud

Michael Gaml, politikommissær, Nordsjællands Politi

- Det kan vi ikke bekræfte. Det billede, vi har af ham ind til videre, er beskrivelser af flere forskellige personer. Så den person, vi har, er ikke én i beskrivelse af udseendede, som går igen flere steder. Men hans modus går igen flere steder, siger Michael Gaml, som er politikommissær hos Nordsjællands Politi. 

2121.jpg
Læs også
Armani-manden slår til igen - her har han forsøgt at sælge kopivarer
2121.jpg
Læs også
Armani-manden slår til igen - her har han forsøgt at sælge kopivarer

- Modus er hans fremgangsmåde. Han tager kontakt til folk. Han er meget veltalende på engelsk og velklædt. Han siger, han har været på noget messe og har noget tøj i overskud. Det vil han sælge billigt, og så skal han lige vises vej til lufthavnen. Det er sådan et billede vi kan se på mange hændelser, hvor han så forsøger at sælge nogle jakker, tilføjer han.

Nordsjællands Politi har i første omgang sigtet manden for forsøg på bedrageri, men han bliver ikke fremstillet i grundlovsforhør. Men sigtelsen ændrer de til at gå ind under mærkevareloven, da han ikke har forsøgt at sælge dem. Han risikerer nu en bødestraf.

Nordsjællands Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke slå fast, om den 47-årige mand tidligere har forsøgt at snyde almindelige mennesker ved at sælge billige italienske kvalitetsjakkesæt fra sin bil på tilfældige parkeringspladser på Sjælland - uden at jakkesættene matcher den lovede mærkevarekvalitet.

Men ifølge politikommissær Michael Gaml er mandens fremgangsmåde set i andre episoder i Nordsjællands Politikreds - to episoder i år og fem episoder i november sidste år. 

HER HAR ARMANI-MANDEN BLANDT ANDET VÆRET PÅ SPIL:

Torsdag 7. februar 2019

Vordingborg

Denne gang anmeldes Armani-mandens tilstedeværelse ved en dagligvarebutik i Vordingborg.

 

Fredag 1. februar 2019

Kalundborg, Gørlev

Denne gang forsøger Armani-manden sig i Kalundborg og i Gørlev.

Midt- og Vestsjælland opfordrer på ny folk til at udvise skepsis overfor denne type salg fra biler. De understreger samtidigt, at de stadig er interesseret i få fat i Armani-manden, da hans adfærd om ikke andet kan være utryghedsskabende.

 

Tirsdag 4. december 2018

Næstved

TV ØST taler med John Hansen fra Lundby. Han er ugen inden blevet antastet af Armani-manden. Han kan fortælle den samme historie, som så mange borgere rundt omkring i regionen har fortalt. John Hansen gør, som politiet opfordrer til og køber ikke noget af den tøjsælgende mand.

 

Torsdag 29. november 2018

Kalundborg

Armani-manden var tilsyneladende ikke fløjet nogle steder. En 74-årig kvinde bliver i Kalundborg tilbudt at købe billige jakker. Hun købte ikke noget, men kontaktede Midt- og Vestsjællands Politi. De ville ikke nødvendigvis kæde episoden sammen med Armani-manden, men fremgangsmåden er identisk.

 

Fredag 23. november 2018

Næstved

Denne gang var det butikscentret i Næstved, der har den tvivlsomme fornøjelse af Armani-mandens (auto)mobile jakkesalg. Han påstod at have bilen fyldt med kollektionsprøver, som han skulle af med, inden han skulle flyve hjem til Italien.

 

Tirsdag 20. november 2018

Vordingborg

Flere borgere kontakter politiet, da de har mødt manden på Rema 1000’s parkeringsplads i Vordingborg. Den mystiske tøjsælger udgiver sig for at være italiener, men da en borger forsøger at tale italiensk til Armani-manden, forstår han det tilsyneladende ikke.

 

Fredag 16. november 2018

Næstved, Nykøbing Falster, Nakskov

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi modtager tre henvendelser om en mystisk tøjsælger. De tre henvendelser kommer fra parkeringspladser i henholdsvis Næstved, Nykøbing Falster og Nakskov.

Politi: Køb ikke tøj af Armani-manden

TV2 ØST har tidligere skrevet om den såkaldte Armani-mand, som beskrives som en mand med et sydeuropæisk udseende og er engelsktalende. Både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har været opmærksomme på henvendelser om ham.

Armani-manden var for eksempel på spil den 7. februar i år ved en dagligvarebutik i Vordingborg, hvor han først spurgte om vej til København. Herefter forsøgte han at sælge nogle angiveligt dyre jakker billigt. 

2121.jpg
Læs også
Armani-manden slår til igen - her har han forsøgt at sælge kopivarer
2121.jpg
Læs også
Armani-manden slår til igen - her har han forsøgt at sælge kopivarer

Politiet har opfordret til, at man ikke køber noget af ham. De jakker, han sælger som påståede dyre mærker, matcher nemlig ikke den lovede kvalitet. 

Artiklen er opdateret
Artiklen er opdateret med citater og detaljer om sagen fra Michael Gaml fra Nordsjællands Politi.

 


Nyhedsoverblik