Politi advarer mod guldsælgere – de snyder dig uden tvivl

Politiet i hele vores område advarer mod guldsælgere langs motorvejene. Hold dig på afstand og meld dem, hvis du ser dem, lyder opfordringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Står der nogen i kanten af motorvejen, på en afkørsel eller en rasteplads, og vil have kontanter til at købe benzin eller vil sælge imponerende guldsmykker, så stop ikke.

Kør videre og meld sagen til politiet.

Politibetjente i en bil
Læs også
John mødte den mystiske Armani-mand i Næstved
Politibetjente i en bil
Læs også
John mødte den mystiske Armani-mand i Næstved

Sådan lyder opfordringen fra både Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efter der de seneste uger har været en lang række episoder med såkaldte guldsælgere - udenlandske sælgere, der forsøger at snyde borgere til at købe værdiløse smykker på motorveje og ved afkørslerne.

- Der har været sager så godt som hver eneste dag med de her sælgere de seneste par uger, siger Kenneth Lund, der er leder af den lokale efterforskning i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

quote Der har været sager så godt som hver eneste dag med de her sælgere de seneste par uger

Kenneth Lund, efterforsker, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Problemet er især stort langs motorvejene fra den sydlige del af regionen og mod København.

Sagde, han var løbet tør for diesel

En af dem, der har oplevet sælgerne på nært hold, er Mette Østergaard Nielsen fra Rønnede, som luftede sine hunde omkring Rønnede-afkørslen på Sydmotorvejen torsdag formiddag.

Her holdt en guldsælger med en stor bil på britiske nummerplader midt i afkørslen.

smykker.jpg
Læs også
51-årig mand solgte guldsmykker stjålet fra sin egen mor
smykker.jpg
Læs også
51-årig mand solgte guldsmykker stjålet fra sin egen mor

Han sagde på dårligt engelsk, at han var løbet tør for diesel til bilen. Han ville derfor sælge nogle kostbare guldkæder for at skaffe penge til diesel.

- Han havde guldkæderne om halsen, og de var så tykke, at man kunne bruge dem til lænke hundene. De glimtede som i et eventyr – men selvfølgelig var det ikke ægte kæder, siger hun, da hun genfortæller historien til TV2 ØST.

Manden sagde, at hans kreditkort var i stykker, men det så ikke ud til at fejle noget.

- Han viste et kreditkort frem, men holdt næsten hele hånden op foran kortet, så man ikke kunne se det. Da jeg så tog kortet for at se det, så trak han det tilbage, fortæller hun.

quote Han havde guldkæderne om halsen, og de var så tykke, at man kunne bruge dem til lænke hundene. De glimtede som i et eventyr

Mette Østergaard Nielsen, Rønnede

Hun gik i stedet videre og anmeldte manden til politiet. I løbet af denne tid nåede han at stoppe flere bilister.

- Jeg håber virkelig ikke, at manden fik nogen til at hoppe på limpinden. Tænk, at velmenende folk vil gøre noget for at hjælpe andre, og så bliver de snydt, siger hun.

Kør forbi

Politiets opfordring er da også klar – det er en rigtig dårlig ide at handle med guldsælgerne.

- Det er meget udbredt. Og det er det jo nok, fordi der er penge i det. Sidste år så vi en række eksempler på, at de sælger alt andet end rent guld, så det er en rigtig god ide at holde sig på afstand, siger Kenneth Lund fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

blaablink.jpg
Læs også
Mand forsøgte at sælge billigt designertøj – nu advarer politiet borgere
blaablink.jpg
Læs også
Mand forsøgte at sælge billigt designertøj – nu advarer politiet borgere

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er det især langs Sydmotorvejen, at problemet findes. Hos Midt- og Vestsjællands Politi er det både på Sydmotorvejen, Vestmotorvejen og Køge Bugt-motorvejen, at problemet findes.

- Alene de sidste tre dage har vi fået seks anmeldelser af guldsælgere, så de er meget aktive lige nu, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Har fundet særlig metode

Han fortæller, at sælgerne har fundet en særlig metode, der gør det svært for politiet at nå frem til dem.

- De holder på selve motorvejen eller meget langt fremme på en afkørsel, så de hurtigt kan komme væk, hvis de ser en politibil nærme sig, fortæller han.

Politiets opfordring er dog klar:

- Hvis du ser sælgerne, så kør forbi dem, og kontakt politiet på telefon 1-1-4. Her kan det være god ting, hvis man kort kan guldsælgerne og gerne kan oplyse bilens registreringsnummer, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi. 


Nyhedsoverblik