Pleje Plus: Styrelse for Patientsikkerhed henvender sig til tilsyn

Ankestyrelsen bekræfter nu, at Styrelsen for Patientsikkerhed har rettet henvendelse til dem om områder, som ikke vedrører patientsikkerhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er kommet en ny henvendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed i forbindelse med Pleje Plus-sagen.

- Tilsynet kan bekræfte, at der er kommet en henvendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed om områder, styrelsen ikke selv fører tilsyn med i sagen om Lolland Kommune og Pleje Plus, skriver presse- og kommunikationskonsulent, Jesper Egelund, til TV ØST i en mail. 

- Tilsynet har endnu ikke taget stilling til, hvad henvendelsen fra Styrelsen fra Patientsikkerhed giver anledning til, slutter han.

Ankestyrelsen har ansvar for tilsynet

Det vil sige, at Ankestyrelsen muligvis skal undersøge sager, som ikke har med patientsikkerhed at gøre. Altså sager, hvor folk er blevet dårligt behandlet. Som for eksempel da en borger blev glemt på en bækkenstol på en nattevagt. 

For en ny lovændring gør, at det kommunale og regionale tilsyn flyttes fra Statsforvaltningen til Ankestyrelsen. 

Ankestyrelsen kan kan holde øje med og føre tilsyn med, hvad der sker i kommunen. Men tilsynet fører tilsyn med kommunale myndigheder. Det vil sige, at de ikke holder øje med selvejende institutioner eller private virksomheder, der står for kommunale opgaver efter aftale med kommunerne - så som Pleje Plus.

De kan dog holde øje med, om kommunen overholder eventuelle regler om, at den skal føre tilsyn med den private leverandør.

Styrelse går ind i Pleje Plus-sag

En aktindsigt, som TV 2 fik, viser, at Styrelsen for Patientsikkerhed har bedt Lolland Kommune om en redegørelse i sagen om firmaet Pleje Plus, der på kort tid har modtaget hundredvis af klager. 

Styrelsens indblanding i sagen sker efter, at firmaet i flere tilfælde blandt andet har svigtet i forhold til rengøring, personlig hygiejne og medicinering.

jette_langhoff.jpg
Læs også
Styrelse går ind i Pleje Plus-sag efter hundredevis af klager
jette_langhoff.jpg
Læs også
Styrelse går ind i Pleje Plus-sag efter hundredevis af klager

Nyhedsoverblik