Pleje Plus kritiserer Lolland Kommune: I skylder os et millionbeløb

Ifølge direktøren af Pleje Plus skylder Lolland Kommune dem et millionbeløb. Men det er forkert, lyder det fra borgmester, Holger Schou.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi har ikke økonomi til at drive det med en kunde som Lolland, der ikke betaler deres faktura til tiden.

Sådan lyder det fra direktøren i det nu konkursramte Pleje Plus, Lena Løve. Hun kritiserer Lolland Kommune for at skylde firmaet penge. 

- Og som i øvrigt skylder os et millionbeløb, tilføjer hun. 

Fredag meldte plejefirmaet ud, at de gik konkurs, fordi de ikke havde penge til at drive virksomheden.

quote Jeg tror ikke, Pleje Plus og Lolland Kommune bruger det samme kasseapparat  til at gøre kassen op

Holger Schou, Lolland Kommunes borgmester

Bruger ikke samme kasseapparat  

Men indtil videre er det en udokumenteret påstand, at Lolland Kommune skylder Pleje Plus penge. En påstand, som altså bliver mødt af en anden påstand af Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou.

- Det vil jeg klart tilbagevise. Jeg tror ikke, Pleje Plus og Lolland Kommune bruger det samme kasseapparat  til at gøre kassen op, siger han til TV ØST.

- Jeg betragter det mere som spin i forhold til en eventuel tvist, der måtte komme mellem Pleje Plus og Lolland Kommune. Det er forkert efter vores opfattelse, og det er heller ikke det, jeg har fokus på lige nu. Det kan vi tage i et eventuelt efterspil. For mig er det betydningsfuldt, hvad der sker med borgerne derude. 

Lena Løve Jensen
Læs også
Pleje Plus: Derfor går vi konkurs
Lena Løve Jensen
Læs også
Pleje Plus: Derfor går vi konkurs

Det værst tænkelige tidspunkt

Ved at Pleje Plus begærer sig konkurs, betyder det også, at al pleje stopper fredag. Derfor står Lolland Kommune nu med det hele. 

- Forløbet har ikke været hensigtsmæssigt. Det er selvfølgelig det værst tænkelige tidspunkt, at vi står i en situation, hvor vi skal overtage så stor en del af opgaven, siger Holger Schou.

- Jeg er sikker på, at vi har dygtige og engagerede medarbejder, der vil gøre alt for, at det bliver så smertefrit for borgerne at få den daglige hjælp. 

Se eller gense indslaget om Pleje Plus' konkurs:

 

Nyhedsoverblik