Planerne er ændret: Ingen udvisningsdømte i nyt fængsel

Udenlandske kriminelle skal alligevel ikke afsone i det nye Storstrøms Fængsel, som det ellers var planen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De udvisningsdømte udlændinge, som i dag sidder på den ene af to udrejseafdelinger i Nyborg Fængsel, skulle efter planen være flyttet til det nyopførte og topmoderne Storstrøms Fængsel på Falster. 

Men de planer er ændret. 

Dansk Folkeparti har protesteret kraftigt, fordi partiet mener, at forholdene i fængslet er for gode for kriminelle udlændinge. 

Storstrøm Fængsel
Læs også
Nu flytter de indsatte ind i det nye statsfængsel
Storstrøm Fængsel
Læs også
Nu flytter de indsatte ind i det nye statsfængsel

Protesterne har virket, for nu har justitsministeren ændret planerne i sidste øjeblik.

Justitsministeriet oplyser til Ritzau, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har imødekommet Dansk Folkepartis ønske. Det betyder, at de udvisningsdømte bliver siddende i Nyborg Fængsel. 

- Vi synes, det er fornuftigt, at regeringen nu har accepteret, at selvfølgelig skal vi ikke have udvisningsdømte i det nye fængsel på Falster, siger Peter Skaarup, Dansk Folkepartis gruppeformand.

Forkert at afsone under luksuriøse forhold 

Omkring en tredjedel af de 54 fanger, der i løbet af oktober og november som de første flytter ind i Storstrøms Fængsel, skulle have været kriminelle udlændinge, der skal udvises efter afsoningen. 

- Der er ingen tvivl om, at et nyt og moderne fængsel giver nogle meget bedre forhold. Det var forkert, at nogle, der skal hjem til deres hjemland, skulle afsone under nærmest luksuriøse forhold, siger Peter Skaarup.

- Man kan så diskutere, om forholdene er for gode selv for danske indsatte. Men det skal først og fremmest være dem med henblik på, at de kan komme ud på den anden side på en fornuftig måde, siger han.

Storstrøm Fængsel
Læs også
1.140.000 mursten senere: Nu står det nye statsfængsel på Falster klar
Storstrøm Fængsel
Læs også
1.140.000 mursten senere: Nu står det nye statsfængsel på Falster klar

Storstrøms Fængsel har plads til 250 fanger, og fængslet er bygget med fokus på resocialisering. Der er blandt andet kunst på væggene og skulpturer i udendørsarealerne.

Det moderne fængsel har mulighed for effektiv sektionering og er derfor særligt egnet til at huse flere forskellige grupper af indsatte. 

Fængslet blev officielt indviet 27. september. 


Nyhedsoverblik