Plan om biogasanlæg sendes i høring – til stor frustration blandt demonstrerende borgere

Onsdag aften demonstrerede borgere i Holbæk mod planerne om et biogasanlæg i Regstrup-området. Foto: Stephan Svingkær - TV ØST

Planerne om et kæmpe biogasanlæg i Regstrup-området er kommet et skridt nærmere. Her til aften har byrådet stemt ja til at sende planerne i høring.

Onsdag aften var borgere på barrikaderne ved det gamle rådhus i Holbæk. De demonstrerede mod planerne om, at et stort biogasanlæg skal ligge i Regstrup-området.

Men det gik ikke, som demonstranterne ønskede.

Vi mener jo, at der er rigelig dokumentation for, at det ikke er en grøn omstilling, vi er i gang med med det her biogasanlæg

Karina Moll Ravn, formand i Regstrup Natur- og Miljøforening

Her til aften besluttede kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune, at man vil sende planerne om biogasanlægget i en offentlig høring. Det blev vedtaget med stemmerne 16 for og 15 imod. 

Den afgørelse var Karina Moll Ravn, som er formand i Regstrup Natur- og Miljøforening, på ingen måde tilfreds med.

- Desværre gik det, som vi forventede, at de tvivlere, der har været her, har sendt det i høring for at se, om der kommer noget yderligere information retur, siger Karina Moll Ravn og tilføjer:

- Vi mener jo, at der er rigelig dokumentation for, at det ikke er en grøn omstilling, vi er i gang med med det her biogasanlæg. Det har alvorlige konsekvenser både for nærmiljøet og for de 5000 borgere, der bor inden for ganske få kilometer fra det her anlæg.

Artiklen fortsætter under billedet.

Formand i Regstrup Natur- og Miljøforening, Karina Ravn Moll, var langt fra tilfreds med politikernes beslutning onsdag aften. Foto: Jacob Bagge - TV ØST

Frygter lugt og tung trafik

Biogasanlægget er et af Danmarks største og skal være en del af et stort erhvervsområde. Planen er, at det skal placeres mellem Nørre Jernløse, Sønder Jernløse og Snævre. 

Tilbage i april sidste år præsenterede politikerne planerne om det kæmpestore biogasanlæg. Og her troede de, at de havde en vindersag.

Tanken var nemlig, at biomasse og gyllle skulle omdannes til grøn biogas og på samme tid reducere CO2-udledningen i en investering til 200 millioner kroner. Men politikerne tog fejl.

Artiklen fortsætter under videoen.

01:10

Sådan her så det ud, at da mange var mødt op til demonstration i Holbæk for at vise deres utilfredshed med planerne om et kæmpe biogasanlæg i Regstrup-området med slagord og sang.

Luk video

For beboerne i Regstrup-området frygter, at det vil medføre en stank af gylle og tung trafik, hvis de bliver naboer til anlægget.

 Artiklen fortsætter under billedet. 

Borgerne frygter, at der vil komme lugt og tung trafik i Regstrup-området, hvis biogasanlægget bliver placeret der.

Har ikke tabt modet

Efter onsdagens beslutning i kommunalbestyrelsen står det klart, at borgerne ikke får deres vilje.

Vi giver ikke op. Vi synes ikke det er rimeligt, at de ikke vil høre på borgerne, og at vi ikke bliver taget alvorligt i vores protester.

Karina Moll Ravn, formand i Regstrup Natur- og Miljøforening

Men selvom planen om den offentlige høring blev vedtaget, så har demonstranterne ikke tabt gejsten. Det slår Karina Moll Ravn fast overfor TV ØST her til aften.

- Vi bliver ved. Vi giver ikke op. Vi synes ikke, det er rimeligt, at de ikke vil høre på borgerne, og at vi ikke bliver taget alvorligt i vores protester.

Allerede nu har protestgruppen samlet en del materiale. Så næste skridt bliver, at de vil lade det indgå i høringen. Samtidig er i de i dialog med Miljøstyrelsen, Erhvervs- og Energistyrelsen, samt Landbrugsstyrelsen, fortæller Karina Moll Ravn.

Og formanden forsikrer, at hun på ingen måde har mistet troen på, at de får deres vilje.

- Jeg tror stadig på, at det lykkes. Jeg tror stadigvæk på, at fornuften sejrer i sidste ende, siger Karina Moll Ravn.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App