Pladsmangel på Sikringen kritiseres - ung mand lå i bælte i et år

Der er for få pladser på den sikrede institution Sikringen i Slagelse. Det betyder, at patienter i lang tid venter på psykiatrisk specialbehandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sikringen i Slagelse er en særlig institution for de allerfarligste, psykisk syge patienter i Danmark, men der er for få pladser i forhold til hvor mange, der skal bo der. Det skriver DR Nordjylland.

Pladsmanglen er en af forklaringerne på en voldsom sag fra Retspsykiatrisk Afdeling i Aalborg, hvor en patient blev vurderet som så farlig, at han lå fastspændt til en seng i 13 måneder i træk. Ifølge Region Nordjylland blandt andet fordi den almindelige psykiatri ikke er gearet til at tage sig af så farlige patienter, og de ikke kunne få patienten overført til Sikringen.

Sophie Hæstorp Andersen (S), der er formand for Psykiatri- og Sundhedsudvalget i Danske Regioner mener, at man skal undersøge, om Sikringen skal udvides, og det skal samtidig undersøges, om der er patienter på Sikringen, der ikke længere er farlige, siger hun til radiostationen.

Kun for de farligste

Sikringen er kun for patienter, der af en dommer eller af justitsministeriet erklæres farlige, men selvom patienterne er farlige, så er der alligevel nærmest konstant venteliste til de 30 pladser på afdelingen.

Sikringen drives af Region Sjælland på psykiatrisygehuset i Slagelse, men det er alle landets regioner i forening, der betaler for afdelingen, der også behandler farlige psykiatriske patienter fra Grønland og Færøerne.

Der er 110 ansatte til at tage sig af de 30 patienter på afdelingen, hvor patienterne i gennemsnit er indlagt i syv år. To patienter har været indlagt i mere end 30 år.


Nyhedsoverblik