To piger dømt for vold: Opsøgte dreng på grund af rygter

En pige på 15 år og en ung kvinde på 18 år er ved Retten i Næstved blevet idømt 60 dages betinget fængsel. Pigerne er dømt for vold mod en jævnaldrende dreng.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag faldt dommen ved Retten i Næstved over to piger fra Høje Taastrup. De blev hver især idømt 60 dages betinget fængsel for deres rolle i en episode, der fandt sted tilbage i september.

Her tog den ene pige på 15 år og hendes veninde på 18 år turen fra deres hjem til en efterskole i Karise. Formålet med turen var at opsøge en jævnaldrende dreng.

- De to piger havde hørt fra den enes veninde, at der skulle gå en dreng rundt nede på efterskolen, som slog på piger. Så de besluttede sig for at tage ned og tale med ham, fortæller anklagerfuldmægtig ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Mads Skovby Hansen.

Snitter drengen med kniv

Med på turen havde de begge medbragt knive, som de satte i brug, da de fik drengen i tale.

- Veninden fik drengen til at komme hen til legepladsen, hvor de to piger begyndte at diskutere med ham. Her finder de knivene frem og fører dem over huden på ham på ryg og på brystet, siger Mads Skovby Hansen.

Drengen fik overfladiske snit fra knivene. Og da han gik fra stedet fulgte en af pigerne efter og tildelte ham også skub og spark.

Tilståelsessag

De to sigtede havde på forhånd tilstået deres rolle i sagen. I retten besluttede dommere, at de skulle straffes med hver 60 dages betinget fængsel for deres forbrydelse. De er dømt for vold og for ulovlig besiddelse af våben.

En tredje pige er stadig sigtet i sagen, da politiet mistænker, at hun var med på turen til Karise. Anklageren skal nu vurdere, om man også vil rejse en sag mod hende. 


Nyhedsoverblik