Pibeband søger unge medlemmer

Holbæk Pibe Band har snart eksisteret i 30 år. De har altid haft medlemmer i alle aldersgrupper, men i øjeblikket mangler de unge medlemmer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man tager ud til en lille kælder i Labæk ved Holbæk, så kan man høre tonerne fra en sækkepibe for fuld udblæsning.

- Vi arbejder med klassisk skotsk musik for pipes and drums – både de mere kendte skotske melodier og de mindre kendte, siger John Kreiner fra Holbæk Pibeband.

 Facebook er der, hvor de unge er, så det er der vi må finde dem, siger John Kreiner.

Til sommer kan bandet fejre 30 års jubilæum – og deres karriere har indeholdt alt fra koncerter til mesterskaber. Men alligevel er der noget, de mangler. For alt er ikke, som det plejer at være. Lige nu står Holbæk Pibeband nemlig og søger unge medlemmer.

- Den aktuelle aldersfordeling ligger mellem midt 20’erne til en elev på 71, men vi har tidligere haft mange unge elever helt ned til 10 års-alderen. Det er lidt af et særsyn, at der lige i øjeblikket ingen medlemmer er under 20 år. Og bandet har gode erfaringer med, at musikken på bedste vis har samlet alle på tvær af alder og beskæftigelse, siger John Kreiner.

I øjeblikket er der omkring 25 aktive medlemmer inklusiv elever, der er ved at lære at spille på enten pibe eller tromme. 

Søger nye medlemmer på Facebook

Bandet har valgt nogle nye hvervemetoder. De har kastet sig over Facebook, fordi de gerne vil i kontakt med børn og unge, der kunne have interesse for at lære kunsten at spille på pibe. Og som John Kreiner fra Holbæk Pibe Band siger:

- Det er der, hvor de unge er, så det er der, vi må finde dem.

Bandet mødes et par gange om ugen, hvor de skotske melodier fylder hele kælderen i Labæk. Bandet blev så sent som i sommer vinder af de åbne skandinaviske mesterskaber i marts i den såkaldte grade 4-kategori.

Hvis du kunen have interesse i Holbæk Pibe Band, så tjek dem ud HER.

 

 

 

 

 


Nyhedsoverblik