Alvorlig kritik af akutafdeling fortsætter: Peters kone døde under indlæggelse

Akutafdelingen på Slagelse Sygehus er blandt andet kritiseret for en uansvarlig patienthåndtering. Peter Lotinga nikker genkendende til kritikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag kunne TV2 ØST fortælle om patienter, der i timevis har ventet på at blive tilset på akutafdelingen på Slagelse Sygehus. 

Det er noget, Peter Lotinga fra Vemmelev kan nikke genkendende til. 

quote Jeg synes, det er urimeligt, for jeg savner jo min kone

Peter Lotinga, Pårørende

Hans hustru, Vibeke Hedetoft, blev sidste år indlagt på akutafdelingen på Slagelse Sygehus med stærke mavesmerter og måtte i første omgang vente fem timer på at blive tilset. 

Læs også
21 opsigelser på fire måneder:
Vicedirektør afviser problemer på akutafdeling
Læs også
21 opsigelser på fire måneder:
Vicedirektør afviser problemer på akutafdeling

Vibeke Hedetoft havde et blødende mavesår og hul på galdeblæren. Da det bliver opdaget, bliver hun opereret med det samme, men hendes krop er allerede stået af. Hun dør 14 dage efter operationen, mens hun stadig er indlagt. 

- Jeg synes, det er urimeligt, for jeg savner jo min kone, siger Peter Lotinga til TV2 ØST. 

Peter Lotingas sag er indsendt til Styrelsen for Patientklager og Styrelsen for Patientsikkerhed. Her vil det blive afgjort, hvorvidt der er begået fejl på Slagelse Sygehus.

21 sygeplejersker sagde op

Udover frygt for patientsikkerheden er kritikpunkter som dårlig ledelse og skadeligt arbejdsmiljø også kommet frem mod akutafdelingen på Slagelse Sygehus. 

Hele 21 sygeplejesker fra Akutafdelingen har sagt op i løbet af de seneste fire måneder. 

- Jeg har stået med to dårlige patienter på en gang og skulle vælge, hvilken stue jeg skulle være på, og det har været rigtig dårlige patienter, hvor udfaldet kunne have været, at patienten døde, fortæller en tidligere sygeplejerske fra Akutafdelingen på Slagelse Sygehus til TV2 ØST. 

Flere henvendelser fra sygeplejersker

Siden torsdag, hvor TV2 ØST bragte indslaget om kritikken, har yderligere tre tidligere sygeplejersker på akutafdelingen i Slagelse kontaktet TV2 ØST for at bakke op om kritikken.

quote Det er en trist udvikling, at en så vigtig afdeling er blevet et sted, hvor jeg aldrig vil ønske for mine pårørende eller for mig selv at skulle indlægges

Anonym Sygeplejerske

- Jeg kan kun støtte op om de udtalelser og eksempler, som de fire andre, der har udtalt sig, fortæller om, skriver en af dem i en besked.

- Det er en trist udvikling, at en så vigtig afdeling er blevet et sted, hvor jeg aldrig vil ønske for mine pårørende eller for mig selv at skulle indlægges, fortsætter beskeden.

Også flere patienter eller pårørende har henvendt sig med eksempler på dårlige oplevelser på Akutafdelingen.


Nyhedsoverblik