Peter Scavenius: Det vigtige for mig er naturen

Tidligere godsejer Peter Scavenius står nu frem i sagen om fjernelse af sand fra Klintholm Strand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter lang tids ballade står Peter Scavenius nu frem. Siden sidst i maj har der været flere historier om Peter Scavenius og fjernelsen af sand fra Klintholm Strand. Han er overrasket over, hvordan sagen har udviklet sig. Det skriver Sjællandske torsdag.

- Vi har taget sand her fra stranden i mange år og har et indgående kendskab til forholdene. Det vigtige for mig er naturen – er den ændret eller skadet, hvad er konsekvensen, siger Peter Scavenius til Sjællandske.

Klintholm Strand hører ind under Klintholm Gods, hvor Peter Scavenius er tidligere godsejer. I dag fungerer han som administrator for sin søn, Carl Gustav Scavenius.

Sidst i maj flyttede de flere hundrede tons sand for at fylde swimmingpoolen på Camping Møns Klint, der hører under godset.

Det mener Kystdirektoratet ikke var i orden, og derfor skal Peter Scavenius nu flytte det selvsamme sand tilbage til stranden.  

Naturen har ikke taget skadet

Peter Scavenius har fra start ment, at stranden ikke har taget skade, og at man, få dage efter sandet var fjernet, ikke kunne se nogle ændringer.

- Jeg er den, der er tættest til at kende forholdene – og den, der har den største interesse i, at de bliver bevaret, sig Peter Scavenius til Sjællandske.

Han har dog noteret sig, at Kystdirektoratet mener, at stranden alligevel kan have ændret sig. Peter Scavenius har endnu ikke fundet ud af, om han vil klage.

- Det ved jeg ikke. Jeg vil gerne finde en løsning, hvor sagen kan blive lukket, og jeg ønsker jo ikke stranden belastet. Det, jeg står på, er, at der ER ikke sket en ændring af stranden, men hvis der er sådan, de tolker det, så må jeg jo tage det til efterretning, siger han.


Nyhedsoverblik