Pesticidfund: Kommuner venter med test af drikkevand

Guldborgsund Kommune har endnu ikke igangsat test af drikkevandet, efter der i Slagelse blev fundet rester af gammel pesticid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingen tests endnu.

Dét er i øjeblikket status i Guldborgsund Kommune, hvor kommunens 61.000 indbyggere må vente med at få svar på, om deres vand er inficeret med pesticider.

TV ØST har lørdag kontaktet Guldborgsund Forsyning, der leverer drikkevand i kommunen, og her er meldingen, at man venter på, at myndighederne kræver nye tests.

- Vi har ikke hørt noget fra hverken kommunen, og derfor forholder vi os til Miljøstyrelsens liste over de stoffer, der skal testes for. Den dag de kommer med en ny liste, så gør vi det, siger produktionschef Niels Rasmussen fra Guldborgsund Forsyning.

quote Det er jo vores grundvand, og det er vigtigt, at vi ved, at det er sikkert at drikke

 Peter Bring-Larsen (G), næstformand i teknik- og miljøudvalget i Guldborgsund Kommune

Kugler
Læs også
Op mod 80 procent af boringer kan være forurenede
Kugler
Læs også
Op mod 80 procent af boringer kan være forurenede

Næstformand i Guldborgsund Kommunes teknik- og miljøudvalg Peter Bring-Larsen (Guldborgsundlisten) er, da TV ØST ringer ham op lørdag formiddag, forundret over, at forsyningen ikke selv har igangsat prøver.

Han tilføjer dog, at teknik- og miljøudvalget mødes mandag, og at der dér vil blive taget beslutning om at få testet drikkevandet. Det bør være den logiske konsekvens af de pesticidfund, der er gjort i blandt andet Slagelse, mener han.

- Det er jo vores grundvand, og det er vigtigt, at vi ved, at det er sikkert at drikke. Så jeg forventer, at vi på mandag bliver enige om at få det testet, siger næstformanden.

Lolland er igang, Kalundborg venter

I en mail til TV ØST skriver Niels Erik Danielsen (Ø), byrådsmedlem i Kalundborg Kommune, at det lokale teknik- og miljøudvalg vil tage emnet op på det næste møde, den 7. september.

Lørdag skriver Folketidende, at Lolland Kommune har bestilt prøver af drikkevandet.

Fundet af pesticidresterne er særligt bekymrende på Lolland og Falster, hvor man i generationer især har dyrket roer. Og netop roer er en af de afgrøder, den pågældende pesticid er blevet brugt på.


Nyhedsoverblik