Politi: Mand skyder og dræber sin kone

En 84-årig mand og 81-årig kvinde blev mandag fundet døde i Nordvestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 84-årig mand og 81-årig kvinde blev mandag morgen fundet døde i Nordvestsjælland.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Det formodes, at manden skød konen, inden han skød sig selv.

- Da vi fik meldingen, var det vigtigt få klarlagt, om der havde været andre personer involveret, og om vi stod med et regulært dobbeltdrab, men vi endte med at konkludere, at det var en familietragedie, hvor den ene havde skudt den anden, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV ØST.

quote Vi har konkluderet, at der er tale om en familietragedie

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi

Det var en hjemmehjælper, som mandag klokken 07.52 slog alarm til politiet, fordi der var blevet fundet to alvorligt kvæstede personer på en privat bopæl sydvest for Vig i Nordvestsjælland, hvor en 84-årig mand og en 81-årig kvinde fra Vig boede sammen.

Fandt skydevåben på stedet

Ambulancepersonale og politiet kørte til stedet, hvor en mand og en kvinde blev fundet livløse inde i den private bopæl. De blev straks konstateret døde af det sundhedsfaglige personale.

På findestedet lå også et skydevåben, hvorfor politiet afspærrede området for at foretage nærmere undersøgelse af parrets bopæl.

Efterforskere, Rigspolitiets kriminalteknikere og en retsmediciner undersøgte gerningsstedet og konkluderede ud fra de tekniske spor på stedet, at manden formentlig havde skudt kvinden og efterfølgende begået selvmord.

Manden havde jagttegn og adgang til skydevåben på sin bopæl.

Venter på retslægelig obduktion

De to døde personer blev efter tekniske undersøgelser på findestedet bragt til Retsmedicinsk Institut, hvor de vil blive undersøgt nærmere på torsdag i forbindelse med en retslægelig obduktion.

- Efter vi har konkluderet, at der er tale om en familietragedie, så venter vi kun på de opfølgende undersøger, der kan bekræfte vores tese, siger Martin Bjerregaard og tilføjer:

- Rent juridisk er det drab, når man skyder en anden person. Men når den mistænkte efterfølgende begår selvmord, så har vi ikke meget at arbejde videre med.

De pårørende til begge parter er underrettet.


Nyhedsoverblik