Person fundet indebrændt i hus på Falster

01:46

En voldsom brand brød torsdag aften ud i et hus på Falster. Politiet undersøger nu, om der ligger noget kriminelt bag.

En person er indebrændt i et hus på Falster. Politiet undersøger, om der ligger noget kriminelt bag.

En person er fundet indebrændt i hus på Gavlhusvej ved Taaderup på Falster. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Branden opstod torsdag aften kl. 21.49 i et enkeltstående hus, som ligger omkring fem kilometer nordøst for Nykøbing Falster. Politi og brandfolk har natten igennem arbejdet på stedet. 

I forbindelse med politiets undersøgelser er der fundet en indebrændt person, som er afgået ved døden. Den afdøde er endnu ikke endeligt identificeret.

Politiet undersøger, om der ligger et kriminelt forhold bag branden, og flere kriminalteknikere har i dag undersøgt stedet, ligesom stedet er blevet undersøgt med droner.

- Vi har brugt dagen til dels at lave tekniske undersøgelser, dels også at lave afhøringer, og vi forventer, at det kommer til at stå på nogle timer endnu, siger politiinspektør Kim Kliver til TV2 ØST. 

Et stort antal brandbiler blev sendt ud til den voldsomme brand. Foto: Claus Hansen Folketidende

Han fortæller, at den afdøde endnu ikke er endeligt identificeret, men at politiet har en formodning om, hvem det drejer sig om. 

- Vi har en idé om, hvem den person er, og vi er også i dialog med familien i den sammenhæng, siger han.

Intet tyder på sammenhæng med andre dødsbrande

I er massivt til stede ved huset, er der noget mistænkeligt i sagen?

- Nej, det er sådan, at når en person indebrænder, så skal vi udelukke, at der er sket en forbrydelse. Derfor er det vigtigt, at vi får lavet vores grundlæggende arbejde fra start af, og det har vi gjort i denne sammenhæng, siger Kim Kliver.

- Det er også vigtigt for mig at sige, at der er intet, der tyder på, at denne brand har noget som helst sammenhæng med det, vi har set på Sjælland tidligere. Så vi opererer denne sag som enkeltstående sag med de elementer, der er i den, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

00:44

Et stort antal brandbiler blev sendt ud til den voldsomme brand.

Luk video

Mange har allerede spekuleret i, at sagen har noget at gøre med sagerne fra Ruds Vedby og i Vemmelev, men det udelukker I?

- Ja, det tør jeg godt udelukke, der er intet, der peger i den retning.

Undersøger om der er mistænkelige forhold

Er der noget mistænkeligt i sagen?

- Nej, vi undersøger, om der er noget mistænkeligt. Vi kan ikke udelukke, at der er sket en forbrydelse, så derfor arbejder vi grundigt med vores tekniske undersøgelser, og vi arbejder grundigt med de forhøringer og afhøringer, som er kommet i kølvandet, på det her.

Tyder det på, at der er foregået noget kriminelt?

- Det vil jeg konkludere, når jeg nu har de sidste resultater, og indtil da så samler vi sammen, og så får vi lavet et fyldestgørende billede, som også gør, at vi kan lave en ordentlig afslutning på tingene.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser huset ud dagen efter branden. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Nogle lokale fortæller om flere brande i området, undersøger I, om der er en brandstifter i området?

- Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at vi nu har øje for, at vi arbejder med denne her sag, den undersøger vi grundigt, og så forholder vi os til det. Og eventuelle hypoteser, dem bruger vi mindre energi på nu. Vi ser på det konkrete, siger Kim Kliver.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi regner med, at de i løbet af fredag kan give et endeligt svar på, om der er foregået noget kriminelt i forbindelse med branden.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App