Pernille klippede lokker for en god sag: Mistede selv mor til kræft

Pernille Eline Merton Nielsen fra Frisør AcaPella i Sorø donerede sin tid og sine klippefærdigheder til Stafet For Livet i Sorø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et halvt kilo hår og 2.000 kroner indsamlet til et godt formål.

Det er, hvad Pernille Eline Merton Nielsen og hendes kollega fra Frisør AcaPella i Sorø fik samlet ind på godt og vel ni timer, da Stafet For Livet blev afholdt i Sorø i weekenden.

- Vi tog minimum 200 kroner for en klipning. Og så synes vi, det kunne være en sjov idé også at donere hår til parykker, så det gjorde vi. Vi ville gerne gøre en forskel for dem, der har brug for det, siger Pernille Eline Merton Nielsen, der til dagligt bor i Skælskør.

Kræft tæt inde på livet

Stafet For Livet er en indsamlings-begivenhed drevet af frivillige for Kræftens Bekæmpelse.

Og det er en sag, der ligger Pernille Eline Merton Nielsens hjerte nært.

Hun mistede selv sin 49-årige mor til kræft for blot tre måneder siden.

- Jeg har selv haft kræft helt tæt på. Derfor er det ekstra fedt, at vi som frisørsalon kan gøre noget, siger hun.

Omkring 15 personer lagde vejen forbi frisørteltet for at blive klippet og donere penge. Derudover var seks elever fra Sorø Akademi forbi og donere deres lange lokker til parykker.

- Jonas tog rekorden, det var godt nok vildt, han kom af med hele 150 gram hår, fortæller 23-årige Pernille Eline Merton Nielsen.

En holdindsats

Jonas fra 1.g. på Sorø Akademi kan du se i videoen øverst i artiklen.

Jonas har ikke lyst til at sige noget om begivenheden, da han ikke har lyst til at skille sig ud fra resten af eleverne fra skolen, som ifølge rektor Kristian Jacobsen alle bidrog med en kæmpe indsats.

- 65 elever fra skolen deltog på tværs af klasser og årgange. De organiserede selv det hele og fandt sponsorer, fortæller den stolte rektor.

- De holdt stafetten i gang i 24 timer og gik i alt 1.000 kilometer. Mange bidrog også til det samlede arrangement som frivillige. Det er Jonas' pointe. Det var en holdindsats.

Trist men god dag

Tilbage hos Frisør AcaPella i Sorø er Pernille Eline Merton Nielsen glad for, at så mange støttede op om Stafet For Livet, og at hun også selv havde muligheden for at gøre en forskel.

- Jeg synes, Stafet For Livet er en superfin måde at sørge på og også at bevare håbet for dem med kræft og deres pårørende, siger Pernille Eline Merton Nielsen.

- Selv om det er en trist dag, så er det en god dag. Folk er så motiverede og klar. Også selv om det stod ned i stænger, det var fuldstændigt lige meget. Folk ville bare hjælpe til og gøre en forskel.

De indsamlede penge går til Kræftens Bekæmpelse og Stafet For Livet, det halve kilo hår bliver doneret til en parykfabrik, der laver parykker til kræftramte børn.

Herunder kan du se flere af Frisø AcaPellas billeder af de unge fra Sorø Akademi, som donerede deres hår

 
  Foto: Pernille Eline Merton Nielsen - Skælskør
 
  Foto: Pernille Eline Merton Nielsen - Skælskør
 
  Foto: Pernille Eline Merton Nielsen - Skælskør
 
  Foto: Pernille Eline Merton Nielsen - Skælskør

 

MIN HVERDAG

’Min hverdag’ er indslag, artikler og Facebook-opslag lavet af video og billeder, som TV ØST-brugere har indsendt til redaktionen fra deres hverdag.

Du kan også dele din hverdag med TV ØST. Send video og billeder til os via hjemmesiden upload.tveast.dk eller mail på redaktionen@tveast.dk.

 

 


Nyhedsoverblik